Wpis z mikrobloga

#gitara #gitaraelektryczna czy moze ktos z Was zrobic zdjecie gryfu ze strunami ? Chcialbym zobaczyc czy to normlane czy nie, ze np. u mnie w gitarze E basowa struna, jest o wiele wyzej niz reszta strun. To normalne ? Tez tak macie czy moze macie wszystkie struny na tej samej wysoskosci jakos ?
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ActiZ: ja mam wrazenie ze mnie 1mm jest roznicy miedz E i A. jak polozysz koniesz palca na 2 struny to czujasz ze tam jest inna wysokosc ? Zakladam ze to normalne ze jest roznica wysokosci w 3 EAD oraz GBE ? bo tam jest przeskok po 3 strunach, ale to chyuba normlanie skoro tamte 3 struny nie sa owijane ?
  • Odpowiedz
@ActiZ: :/ no nic, bede chyba reklamowal wlasnie moja gitare, to + fakt ze cos te przetworniki sa za bardzo wzbudzane. ;( szkoda mi strasznie ze musze ja wysylac do thomana spowrotem... ciagle sie martwie czy nie przyjdzie bardziej zniszczona czy cos :/ Mam teraz taki uraz po tym solarze ze jak bym zamawial, to bym przezywal ze znowu wydalem kasy a gitary nie da sie ustawic 100% ok. Dzieki
  • Odpowiedz
fakt ze cos te przetworniki sa za bardzo wzbudzane.

@oink_oink: A tłumisz? ;-)

Ja nie jestem bardzo biegły z regulacji jeszcze, najlepiej daj do lutnika i ci ogarnie
  • Odpowiedz
@ActiZ: dawalem do lutnika, to mowil ze nic nie zrobi, ze te przystawki sa 'oryginalne my ass' , cos takiego, i mowil ze nic nie bedzie z tym robil :/ troche sie zdziwilem. Myslalem ze to jakis dziwny lutnik, poszedlem do sklepu riff, i w tym sklepie tez polecili tego samego lutnika i sami byli zdziwieni ze tak zareagowal. Gitara jeszcze na gwarancji, wiec raczej wysle to do thomanna, i
  • Odpowiedz