#anonimowemirkowyznania Dlaczego Rosyjscy programiści są tak dobrzy w porównaniu z programistami z innych krajów (w tym polski). Wbrew pozorom i powszechnym tutaj stereotypom to oni w głównej mierze zajmują podia na różnych konkursach programistycznych typu ICPC, Code Jam, Hacker Cup albo na stronach typu atcoder, codeforces, z tego co wiem w Polsce tylko MIMUW się w tym specjalizuje. Z czego to wynika? #programowanie #informatyka
@AnonimoweMirkoWyznania: możliwe że mają bardzo wysoki poziom nauk ścisłych na uniwersytetach, ponadto oni od dekad napierają inżynierię wsteczną wszystkiego jak chińczycy. Pożyjesz jeszcze trochę i to właśnie chińczycy będą najlepsi.
@AnonimoweMirkoWyznania: bez przesady, Polacy zawsze sa w top3- top5, a trzeba brac pod uwaga ze pozostali z top to Chiny, USA i Rosja gdzie ich populacje to min 4x naszej
@Steczny No nie zgadzam sie. Wiele ludzi wybiera proste prace. Tak zeby sie utrzymac. Bardzo czesto mobilizuje do pracy, a jeszcze czesciej do pijanstwa. Zeby nie nie myslec o problemach.
@AnonimoweMirkoWyznania: Na MIMUW masz ludzi, którzy poszli na informatykę, a jednoczesnie zdecydowali się męczyć bardzo mocno z całym aparatem matematycznym i dowodowym. To ich predysponuje do tego typu masochistycznych zadań.
Miałem na AGH grupę ludzi po V LO w Krakowie i oni też byli w topce ludzi w PL, którzy jarali się tymi całymi zawodami z rodziny algo.
W zasadzie jak nie wejdziesz w ten temat na poziomie szkoły średniej to na studiach
@AnonimoweMirkoWyznania: maja wysoki poziom matematyki no i potem jak spotykają się z problemami z IT to jest to dla nich zabawa. Miałem kiedyś na studiach wykładowcę z Białorusi. Totalny wariat matematyczny. Z Exelem to chyba sypiał..
NiebieskaOrka: @4191727801: Populacja tu nie ma znaczenia. W Indiach, Bangladeszu, Brazylii jest o wiele więcej ludzi a mimo wszystko nie zajmują tak często 1 miejsca jak robi to Rosja.
@AnonimoweMirkoWyznania: no, no, expert. Oczywiscie ze ma. Wymieniles kraje 3go swiata i zdziwiony ze nie potrafia w komputety. Co zatem sprawia ze CEO wielu firm to hindusi?
Dlaczego Rosyjscy programiści są tak dobrzy w porównaniu z programistami z innych krajów (w tym polski). Wbrew pozorom i powszechnym tutaj stereotypom to oni w głównej mierze zajmują podia na różnych konkursach programistycznych typu ICPC, Code Jam, Hacker Cup albo na stronach typu atcoder, codeforces, z tego co wiem w Polsce tylko MIMUW się w tym specjalizuje.
@AnonimoweMirkoWyznania: Przyklady ktore tu podales sa w temacie - sportowego rozwiazywania zadan algorytmicznych.
Dlaczego Rosyjscy programiści są tak dobrzy w porównaniu z programistami z innych krajów (w tym polski). Wbrew pozorom i powszechnym tutaj stereotypom to oni w głównej mierze zajmują podia na różnych konkursach programistycznych typu ICPC, Code Jam, Hacker Cup albo na stronach typu atcoder, codeforces, z tego co wiem w Polsce tylko MIMUW się w tym specjalizuje. Z czego to wynika?
#programowanie #informatyka
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #637b3996079dfc321f97c423
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez autora
To ich predysponuje do tego typu masochistycznych zadań.
Miałem na AGH grupę ludzi po V LO w Krakowie i oni też byli w topce ludzi w PL, którzy jarali się tymi całymi zawodami z rodziny algo.
W zasadzie jak nie wejdziesz w ten temat na poziomie szkoły średniej to na studiach
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
@AnonimoweMirkoWyznania: no, no, expert. Oczywiscie ze ma. Wymieniles kraje 3go swiata i zdziwiony ze nie potrafia w komputety. Co zatem sprawia ze CEO wielu firm to hindusi?
@AnonimoweMirkoWyznania: Przyklady ktore tu podales sa w temacie -
sportowegorozwiazywania zadan algorytmicznych.