Aktywne Wpisy

beata-libra +14
#raportzpanstwasrodka Czy możecie mi odpowiedzieć co oni wszyscy mają z tym pociągiem do ogórków kiszonych? Ile razy w tygodniu jecie ogóry ??? Szczególnie latem (czy w ciepłych krajach gdzie witaminy C jest ogrom !
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
#igrzyskabebzonow podsumowanie tygodnia 5
Moderacja ostatnio usunela mi post wiec tym razem grzecznie
Okropnie malo udalo sie zrzucic bo tylko 39.19 kg. lacznie od startu to juz 319 kg
Dla formalności zerkamy na TOP zawodników wyzwania (ogólna masa w kg z podsumowania):
Elitarne pierwsze miejsce zajmuje: 1. @Jailer - 9.20
Moderacja ostatnio usunela mi post wiec tym razem grzecznie
Okropnie malo udalo sie zrzucic bo tylko 39.19 kg. lacznie od startu to juz 319 kg
Dla formalności zerkamy na TOP zawodników wyzwania (ogólna masa w kg z podsumowania):
Elitarne pierwsze miejsce zajmuje: 1. @Jailer - 9.20

Tytuł:
Wojny Polski z Zakonem Krzyżackim (1308-1521)Autor:
Marian BiskupGatunek:
historiaOcena: ★★★★★★★★★★
ISBN:
9788378892960Wydawnictwo:
Napoleon VLiczba stron:
405Jeden z najbardziej zasłużonych dla polskiej historiografii ludzi i jego świetna praca zbiorowa. Książka jest tym, czym właściwie ma być - historią kontaktów polsko-krzyżackich od strony politycznej. Książka jest napisana ściśle językiem naukowym, bez upiększeń i dygresji, więc jest pracą rzetelną i przemyślaną. W zapamiętywaniu dat i wydarzeń pomaga parokrotne powtarzanie ich przy różnych tematach przez autora, co jest dużym plusem. Książka wywarła na mnie pozytywne wrażenie, przedstawiła wszystko tak, jak tego chciałem. Jest zdecydowanie jedną z bardziej wartościowych pozycji na mojej półce.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #sredniowiecze #historiabookmeter
źródło: comment_166890277266d8FEMAoRhREEEMHRHyfT.jpg
PobierzTak się zastanawiam czy prędzej znajdę ja w księgarni czy bibliotece?
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★★★ (10.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-12-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: historia, archeologia, polityka
Liczba stron książki:
Jest to w miarę szczegółowe czy poziom książek Normana Daviesa opisującego Polskę piastowska?
@BigC: 4:0 dla Polski ale i tak odpadliśmy z grupy.
@Chryzelefantyn: Zakon przestał istnieć, ale dalsza historia Prus wyszła nam, i być może całemu światu, lekko bokiem.