Aktywne Wpisy
Tyrande +14
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +36
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
Zrobiłem taki serwer do odpalenia lokalnie. Pobiera on jednorazowo jsona (żeby oszczędzić transfer, bo on ciągle rośnie) z rowerowyrownik.pl/mapa, po czym udostępnia lokalnie link pod którym Brouter korzysta z niego jako źródło informacji o wykopowych kwadratach. Myślę że ułatwi to trochę planowanie.
@StulejmanWielki @PrzekliniakCQ wiem, że Wy aktywnie bierzecie udział w poszerzaniu kwadratów. Chcecie potestować jeśli zrobiłbym gotową appkę?
#kwadraty #rower
Tak z ciekawości, przerabiasz jsona z mapy na xml i podajesz go potem jako customową warstwę w BRouterze?
Działa toto jakoś w miarę płynnie przy takiej ilości obiektów na jednej warstwie?
Sam się zastanawiałem czy nie zrobić jakiegoś rozszerzenia do chrome/ff w stylu tego ze statshunters (dokładanie warstw jak np w route builderze
@matka19002 albo nawet lepiej, jak Świerszczyk reporter!
@Paczek_w_masle: na pewno taka warstwa ułatwiłaby rysowanie w BRouter. Planuję w nim trasy, a do tej pory żeby być pewny, czy ślad łapie "określone" kwadraty, muszę na bieżąco generować GPX-a i wklejać go na mapę kwadratów @kapitantaca. Daje tak radę pracować, ale jeżeli byłaby możliwość to uprościć, to czemu nie, można spróbować, ale jak @StulejmanWielki napisał, bliżej wiosny dopiero ¯\_(ツ)_/¯
@kapitantaca: nope. Json ładuje do tablicy prawda/fałsz która ma wszystkie kwadraty. Z pewnym offsetem, żeby nie robić ogromnej tablicy niepotrzebnie. I to w sumie wszystko jeśli chodzi o przechowywanie danych po mojej stronie.
Ten link o którym pisałem ma format adres-do-api/{zoom}/{x}/{y}. Jak poruszasz mapką, to BRouter dzieli mapę na kafelki i odpytuje API i każdy kafelek, gdzie zwracana jest warstwą lub
Odnośnie warstwy, to znaczy że dodajesz nowy basemap layer... Czyli generujesz serie plików PNG z wyrysowanymi kwadratami, ciekawe czy tylko brouter ma taką opcję, muszę się tym zainteresować ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ja generuje mapę przy użyciu pixi.js (o wiele wydajniejsze przy ogromnych ilościach obiektów od zwykłego canvasa), kombinowałem swojego czasu z basemapami... Czyli moje pytanie o wydajność nie ma tutaj sensu, bo to są zwykłe obrazki nie obiekty - dalej bardzo fajne, można by to jakoś zintegrować z
@kapitantaca: myślałem, że ta appka ma max dwa lata
A z tymi warstwami, to nosiłem się kiedyś z zamiarem generowania mapy tak jak ty to robisz, czyli zrobić dodatkowy layer i ciągnąć mapkę kwadratów z PNG, ale po jakiś wstępnych testach stwierdziłem, że dla
@matka19002: Żebyś się nie poczuł, jak Robert Scott 17 stycznia. Bóg wybaczy Ci pychę, ale Podkarpacie niekoniecznie.
( ͡º ͜ʖ͡º)
@StulejmanWielki: problemy techniczne i niestety nie udało mi się spakować tego do jednego pliku. No chyba że nie boisz się konsoli, to mogę dać Ci dostęp do repo i powinno śmigać. Jest też opcja numer 3, czyli wystawie to gdzieś w necie i będzie to ogólnodostępna appka. Postaram się to jeszcze