Wpis z mikrobloga

#csgo
zacząłem się bawić amatorsko w #datascience .
Pobrałem do testów swoje dane ze steama, pobawiłem sie przez kilka dni pythonem, i nie mam złudzeń...

Orzełka / lema można wbić nawet jeżeli z prawie niczego nie trafiam w przeciwników ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Gdyby ktoś chciał pobawić się własnymi danymi, jakoś to rozbudować, to załączam moje repo na githubie
Pobierz R.....y - #csgo
zacząłem się bawić amatorsko w #datascience .
Pobrałem do testów sw...
źródło: comment_1668121859C9v7yxHUu6xtoZIdcXX9cc.jpg
  • 10
@Pmpa: tak szczerze, to nie mam pomysłu co mogę ciekawego wyciągnąć z tych danych, tym bardziej że steam jak się okazuje części danych nie udostępnia z nieznanych mi przyczyn. Tutaj są przykładowe dane które mam jak narazie https://github.com/redve-dev/steam_data_science/blob/master/data_preprocessing/data.json .

Do tego widziałem w dokumentacji steama statystyki dotyczące samej gry, przykładowo jaki procent graczy dostał jakieś osiągnięcie.
@RedveKoronny: To jak na tym etapie skonczyly sie pomysly to proponuje porzucic plany o data science i wziac sie za klepanie CRUDow i to najlepiej nie w pythonie tylko w java springu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pmpa: no wszystkie statystyki w tym jsonie które dostaje z api, są dość nudne?
niekompletne statystyki na temat % zwycięstw na mapach, ilość strzałów, trafień, i zabójstw z każdej broni, i achievementy. Na tym to się w zasadzie kończy. Co z tego można wyciągnąć?
@RedveKoronny: java spring to co innego niz java w wersji script, chodzi o to ze na backend w pythonie jest duzo mniej otwartych pozycji dla juniorow. Chcesz miec dane zrob cos na kaggle, ja ci nie powiem co mozna z tego cs go wyciagnac bo matematyki nie studiowalem ( ͡° ͜ʖ ͡°). A moze wyciagniesz lekcje i najpierw sobie zaplanujesz co chcesz zrobic a nie kodowanie na
najpierw sobie zaplanujesz co chcesz zrobic a nie kodowanie na hurra i potem wychodza takie rzeczy ze jednak nie ma co robic.

@Pmpa: potrzebowałem zrobić jakikolwiek projekt w DS. Że nie ma co robić zorientowałem w zasadzie na sam koniec projektu, więc stwierdziłem że dokończę jakkolwiek, zamiast zostawić rozgrzebane