Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +7
mieliscie kiedys jakies paranormalne doswiadczenia?
Zjadlem_Babcie +24
Sram na nowoczesna Polskę. Polskę uśmiechniętą (mam w dupie czy uznacie mnie według waszego widzimisię za debila). Polskę liberalną, rozmywającą więzi narodowe i społeczne, w imię promocji odklejeń psychicznych i fizycznych. Polskę która gnoi pamięć o osobach takich jak Kolbe czy członkowie rodziny Ulmów. Polskę która ceni wyżej bezpieczeństwo innych niż swoich. Pies wam buzie lizał. W końcu przegięcie sprężynę, dostaniecie nią po twarzach czego wam życzę. #polityka
#btc i wszystko oparte na blockchain może upaść?
Powiedzmy że #bitcoin przy obecnych spadkach, dojdzie do pułapu, gdzie nie będzie się go już opłacało kopać żadnymi metodami. Co wtedy? Czy nie wywoła to paniki, dlaszych spadków aż do 0? Nie ma kopaczy = nie można rejestrować już transakcji = koniec krypto opartych na blockchain?
Czy ja źle myślę?
#kiciochpyta #finanse #gielda
@ricco7: jestes tego pewien, masz jakies info dot. algorytmu jak on dziala? Bo z tego co kojarze to chyba ciagle trudnosc rosnie i tyle
Tak
@Przegrywex: tak, mysle ze Satoshi Nakamoto tak sobie najpierw nakopał właśnie pierwsze BTC :)
A w sumie ma być 21 mln
Czyli zostało tylko 2mln do wykonania?
Ok teraz to jest dużo, no ale jezeli faktycznie jeden komputer miałby to kopać, to szybko to wykopie i co wtedy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Przegrywex: Bitcoin jest tak zaprogramowany, że średnio sieć kopie x btc co 10 minut, a x jest stały przez 4 lata. Więc niezależnie ile komputerów liczy, ostatni btc będzie wykopany za ponad 100 lat.