Aktywne Wpisy

źródło: temp_file4102443241805891833
Pobierz
odgrzybiacz +46
Nowy kombajn wyprodukowany w Europie kosztuje ponad 1 mln złotych. Nowy kombajn z Chin, o zbliżonej wydajności to 500 tysięcy.
W Europie zamykają się fabryki.
W Europie nie opłaca się już wytapiać stali. W Europie mamy najdroższą energię elektryczną na ziemi. Pięć razy droższą niż w Chinach.
W Europie mamy zaporowe podatki.
W Polsce przepisy są zagmatwane, a restrykcje i obostrzenia bezwzględne.
W Europie zamykają się fabryki.
W Europie nie opłaca się już wytapiać stali. W Europie mamy najdroższą energię elektryczną na ziemi. Pięć razy droższą niż w Chinach.
W Europie mamy zaporowe podatki.
W Polsce przepisy są zagmatwane, a restrykcje i obostrzenia bezwzględne.

#usa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jak Biden brał urząd po Trumpie to miał niską inflację
Teraz nawet po uchwaleniu ustawy antyinflacyjne przez Bidena to ta inflacja im nie spada
Stany gdzie od dekad rządzą republikanie są ostatnie w klasyfikacjach gospodarki czy edukacji, stanu zdrowia i długości życia.
Swoją drogą w czerwonych stanach jest dużo więcej nastoletnich ciąż, więc nie mogłeś się bardziej mylić niż w oryginalnym poście.
Zatwierdził ogromne pieniądze idące na gov. Braki w budżecie federalnym wzrosły o prawie 50%. Dług publiczny wzrósł o 39%.
A
@hiloyt: Dług publiczny za Trumpa stał w miejscu względem PKB. Wzrósł dopiero dzięki dodrukowi kowidewemu który był głównie dlatego że dem zamykały swoje stany i niszczyły gospodarkę. No i
A co do długu publicznego, to nie wiem w jakiej bajce żyjesz, ale faktycznie masz tam kolorowo. Typowe gadanie - Rep przegrali, to fałszywe wybory, coś się Trumpowi nie udało/coś pogorszył w kraju, to na pewno pokłosie
@hiloyt: No sam strzelał xD
@hiloyt: No gdzie ten twój wzrost o 39%? Ale widzę że wiesz że dane są przeciw tobie skoro stosujesz ataki personalne
źródło: comment_1667988763o7HGWjWaZllFmwVHEjSjnO.jpg
PobierzTrzeba Ci chyba przypomnieć, że Trump to też niemal cały 2020 (czyli tak naprawdę wszystko co się wydarzyło w 2019 + 2020) :). Biden rządzi od sty 2021.
Takżemy patrzymy na dane 2017-2020, nie 2016-2019 :).
źródło: comment_1667989355GJa6GOjqQmsqJyhVJ3lVeP.jpg
Pobierz@hiloyt: Przecież ci napisałem że zadłużenie z 2020 to winna dem którzy zamykali stany i wprowadzali hard lockdown. A Biden je powiększył dodatkowo mimo że rządził w roku że szczepionkami gdzie jakiekolwiek obostrzenia były
@Zuben: Naprawdę dalej chcesz utrzymywać ten poligon fikcji, który sobie wyokreowałeś i robisz dosłownie to samo co w innym poście sprzed kilku dni, gdzie cię wyjaśnili dość jasno, że Repy prawie zawsze orają kraj i Dem sprzątają? Jest o tym ogrom artykułów, ba, badań ekonomicznych.
Repy może "pomagają" swoim obywatelom, ale kosztem ogromnych szkód dla kraju. Gdyby objęli regularne rządy na 8-12 lat, to by nie było co zbierać. Oni wiedzą
@hiloyt: Ale co tu dowodzisz czy ja postawiłem tezę którą obala artykuł że za Trumpa była najlepsza gospodarka w historii? Nie nie postawiłem jej zwracam tylko uwagę że dług publiczny był stabilny do momentu covida, gdy wystrzelił tak jak w każdej gospodarce świata z wyjątkiem kilku krajów jak szwecja gdzie dzięki odważnej polityce wzrost był dojść niski. Co do samej polityki gospodarczej Trumpa to była średnia a jej kulminacją
Odpowiednikiem większości naszych polskich Katolików w USA są albo Katolicy głosujący na Republikanów, albo odłamy protestantyzmu.