Aktywne Wpisy

nocnica +3
Jakie są wasze ulubione książki, które czytaliście w wieku 10-13 lat. Szukam polecajek :)
#ksiazki #literatura #czytajzwykopem
#ksiazki #literatura #czytajzwykopem

thority +1828
Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
Myślę nad przejściem na internet mobilny, bo jedyne łącze jakie mam dostępne, jest od zawsze bardzo niestabilne (kiedyś mieliśmy sieć osiedlową, teraz tylko UPC i Orange, po tych samych kablach i jest tragedia), bardzo często mam przerwy w dostawie i spadki pingu, co dla gracza jest przykre, zgłaszam regularnie od lat, naprawiają, mija miesiąc i wszystko wraca do "normy"... ale ten limit 500GB, czy tam 1000GB... nie wiem czy starczy, nie mam takiego wyobrażenia ile mogę zużywać oglądając codziennie rzeczy, grając, torrentując, ja żyję w internecie w zasadzie... czy mogę to jakoś zmierzyć, albo zapytać mojego operatora o moje zużycie? Obecnie jestem w UPC.
Przy okazji zapytam się, czy ktoś ma internet mobilny Netia 5G? Duży limit (porównując do innych), a deklarowane prędkości lepsze niż to co mam obecnie... ale wiem, że prędkość to nie wszystko, mamy jeszcze ping, procent dostarczanych pakietów... w końcu moje UPC też na speedteście wypada dobrze, tylko w praktyce jest gorzej... a minimalny okres umowy to 24 m-ce, nie chciałbym utknąć z kolejnym gównem i trochę się cykam zmienić... przed chwilą czytałem jakiś komentarz na wykopie o tym, że sieci mobilne to rak i "nie można potem w miastach z telefonu korzystać, bo wszyscy na sieciach mobilnych", cóż, trochę samolubnie to powiem, ale czy z tego mojego internetu też "nie będę mógł korzystać" okresowo? Bo tego w zasadzie chciałem uniknąć tą całą operacją, zapłacić więcej i mieć limit, ale w zamian dostać stabilność... a z mojego internetu mobilnego w telefonie (Orange) jestem zadowolony i w domu nawet nie włączam wifi, bo ciągle i tak laguje albo rozłącza, wolę mobilny...
źródło: comment_1667953132Z2G04aBDO7mERCSybEKCcf.jpg
Pobierzźródło: comment_1667953251KPPdE0jFhQZoaKLkU3zwDJ.jpg
Pobierzźródło: comment_1668000634pyXHqakc0swkpKXwoJ9fTY.jpg
Pobierz