Aktywne Wpisy
Kolorowezworki +172
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
stormi +6
czy jest tutaj ktos przystojni? czy jestem skazana na rozmowy z brzydalami
Za rok bezszkodowej jazdy -5%.
Najciekawsze jest to (i to główna różnica względem Polski) ze zniżek się nie traci całkowicie, tylko zmniejszają się o 25% i tylko na ten jeden pojazd.
Mając więcej pojazdów, zachowuje się stare zniżki, zwyżce podlega tylko pojazd, z którego polisy była likwidowana szkoda.
Przy nowej polisie, do wyliczenia zniżki bierze się średnią z pozostałych polis. Mając parę aut, robiąc szkody można mieć ciągle takie same zniżki.
#francjadasielubic #francja #emigracja #ubezpieczenia
Komentarz usunięty przez autora
Ale dla mnie najważniejsze jest i tak, że nie tracę zniżek na wszystkie auta, bo to może kosztować
To proszę o podstawę tego.
Chcesz powiedzieć, że w Polsce nie tracisz zniżek na wszystkich polisach po szkodzie jednym autem?
Prawdopodobnie dlatego zapisali tam że ,,liczone indywidualnie" bo nie mieli dostępu do algorytmów danych firm i nie są w stanie tego wyliczyć.
Dam
Niepodważalny argument xD
I to w dodatku w jakiś "tajny" sposób xD
@PiotrFr: nie, bo Ty twierdziłeś że w zależności od wielkości szkody liczą się zniżki, a tak nie jest. Mają swoje dziwne algorytmy ale brana jest pod uwagę wyłącznie ilość szkód.