Wpis z mikrobloga

@Kwinto22: Po pierwsze, zbyt dobrą bułkę dałeś (i tak jest syfiasta, ale zbyt dobra jak na te stare standardy).
Po drugie, co najmniej połowę burgera powinna stanowić zwiędła kapusta, a Ty się chyba na sałatę szarpnąłeś.
No i w ogóle nie wiem, czy tam był jakiś pomidor i ogórek, kojarzę tylko kapustę.
O sosie algierskim nikt wtedy nawet nie słyszał, to raczej był najpaskudniejsza podróba majonezu wymieszana z jakaś śmietaną.
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: BTW, jeśli chcesz doskonalić technikę, to podsyłam film który ostatnio wpadł mi w oko na YT.
Mamy tu 2 burgery z radomskich bud, w których czas się zatrzymał.
Burgery kosztują w okolicach 6 złotych (!) i całkiem nieźle oddają nostalgiczny klimat przeszłości (od 4:14)
paramyksowiroza - @paramyksowiroza: BTW, jeśli chcesz doskonalić technikę, to podsyła...
  • Odpowiedz
@Kwinto22: kiedyś sąsiad, który prowadził taką budę na rynku, mi sprzedał patent z dosypywaniem szczypty brązowego cukru do środka + keczup z wyczuwalnym octem. To niby dlatego one miały taki charakterystyczny smak. Ale nie wiem, czy w innych częściach Polski to było popularne.
  • Odpowiedz
@Kwinto22: W sumie przypomniałeś mi tym czasy dzieciństwa bo koło mojej babci, buda fast food serwowała takie luksusy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mimo wszystko plusik.
  • Odpowiedz