#anonimowemirkowyznania Pytanie do osob ktore wziely tak jak ja kredyt na mieszkanie przy prawie zerowych stopach procentowych. Mialem 20% wkladu wlasnego i stopa zwrotu calkiem niezla. Teraz znajomy mowi mi ze przy tych proporcjach ROE wychodzi minus 15% a dodatkowo przy inflacji prawie 20 procent to juz 35% straty rocznie, dobrze mysle?? Help me #kredythipoteczny #mieszkanie #nieruchomosci
xXx: @AnonimoweMirkoWyznania: No ale sam sobie nie umiesz tego policzyć? Jeżeli wynajmujesz to bierzesz to co dostaniesz od najemców - koszty i masz proste info, jak sam mieszkasz w mieszkaniu to bierz ile byś płacił za mieszkanie vs ile płacisz teraz i też masz prostą kalkulacje która jest o tyle głupia, że nie patrzy długoterminowo na życie. Nawet jak wynajem wychodzi ci mniej obecnie niż koszt mieszkania to policz
Pytanie do osob ktore wziely tak jak ja kredyt na mieszkanie przy prawie zerowych stopach procentowych. Mialem 20% wkladu wlasnego i stopa zwrotu calkiem niezla. Teraz znajomy mowi mi ze przy tych proporcjach ROE wychodzi minus 15% a dodatkowo przy inflacji prawie 20 procent to juz 35% straty rocznie, dobrze mysle?? Help me
#kredythipoteczny #mieszkanie #nieruchomosci
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #635fc0209ab149d41b711c02
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
zamiast dodawać, powinieneś przemnożyć przez inflację