Aktywne Wpisy
Pasterz30 +58
Mit... banderyzmu
Zbrodnia w Zawadce Morochowskiej, Rąbce czy Jedwabnem. Ludobójstwa i represje popełnione przez Polaków na Żydach, Ukraińcach, Niemcach. Zapewne tylko to ostatnie wydarzenie jest znane wykopkom (i to tylko ze słyszenia). Natomiast każdy wykopek słyszał o tzw. rzezi wołyńskiej, serii masakr i pogromów ludności polskiej na Ukrainie w latach 1943-45. To bardzo znamienne, że nie chcemy słuchać o zbrodniach popełnionych przez naszych rodaków i przez lata staraliśmy się wyprzeć to z
Zbrodnia w Zawadce Morochowskiej, Rąbce czy Jedwabnem. Ludobójstwa i represje popełnione przez Polaków na Żydach, Ukraińcach, Niemcach. Zapewne tylko to ostatnie wydarzenie jest znane wykopkom (i to tylko ze słyszenia). Natomiast każdy wykopek słyszał o tzw. rzezi wołyńskiej, serii masakr i pogromów ludności polskiej na Ukrainie w latach 1943-45. To bardzo znamienne, że nie chcemy słuchać o zbrodniach popełnionych przez naszych rodaków i przez lata staraliśmy się wyprzeć to z
Kindybal_xD +30
#logikarozowychpaskow #blackpill #przegryw
Ukrainka mówi że facet ma zapierd*lać a ona siedzieć w domu, że jak ma żyć z chłopem 50/50 to facet leci out. Najgorsze że się taki bankomat znalazł i to z polski xD
Ukrainka mówi że facet ma zapierd*lać a ona siedzieć w domu, że jak ma żyć z chłopem 50/50 to facet leci out. Najgorsze że się taki bankomat znalazł i to z polski xD
#grybezpradu #gryplanszowe #planszowki
WINCYJ !
EDIT:
Albo w sumie zapytam tutaj - Talisman: Magia i Miecz to remake tej starej wersji, z lat 90-tych?
@tomash-pl: grałem od małego w pierwszą wersję :)
Duża losowość i powiem szczerze, że inne gry z taką losowością mnie nie przekonują.
Co do dodatków to wartooooooooooo mieć. Setki nowych kart, nowe plansze, dodatkowe figurki np. Żniwiarza albo Wilkołaka mogą nam namieszać. Kilkadziesiąt postaci, masa różnych zakończeń.
Wcielamy się w Poszukiwacza, którego celem jest dostanie się na Koronę Władzy i "wykończenie" innych graczy. Musimy jednak najpierw zdobyć talizman. Przez całą rozgrywkę będziemy przezywać wiele przygód, walczyć z potworami. Będziemy się "ekspić" na wiele sposobów np. zdobywając zbroje, miecze, przyjaciół, magiczne przedmioty i wiele wiele innych. Będziemy odwiedzać miejsca w krainie
Przy czym muszę podkreślić, że im dłużej gram w 3.0, tym bardziej przekonuję się do jej cech, które potraktowałem jako wady w powyższej recenzji. Jak znasz mechanikę Neuroshimy, to możesz od razu przejść do drugiego linku. :)
Pierwsze partie mnie nie przekonywały. Nowe liczniki obrażeń zostały wyrzucone w kąt i od razu wróciliśmy do zwykłej punktacji na planszy. Znaczniki inicjatywy rozsiane na żetonach tam, gdzie się po prostu zmieściły... coś okropnego. Do tego matowe żetony zastąpiono błyszczącymi, co przy graniu przy np. lampce może utrudniać grę. Jedyne co mnie ucieszyło to zmiana planszy na bardziej jednolity kolor oraz w
Jakie armypacki polecacie? Szukam raczej takich bardziej klasycznych, po wstępnym przeglądzie taka np. neodżungla
trochę ma z munchkin quest'a ale pewnie sama rozgrywka inna;)
może kiedyś spróbuję, ale póki co w tym typie to właśnei munchkin quest'a rozbrajam;)