Router w szafie w korytarzu to zły pomysł? Przestawić go nie mogę, jedynie mogę pozbyć się pleców szafy, by polepszyć wentylację. Jest to konieczne, czy dzisiejsze routery aż tak się nie grzeją?
@Bad_Wolf: i w praktyce jaka będzie różnica między tym tplinkiem? Zawsze brałem routery od dostawcy internetowego i nie było żadnych problemów w symetrykami 1gbs
@Bad_Wolf Nie znam się ale po twojej wypowiedzi to rozumiem, że jak biorę od dostawcy ten 1Gbps to muszę zakupić router za 1k pln bo inaczej nie osiągniemy pełnej prędkości? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Bad_Wolf: OP nie wie czy jego potężny router z konsumpcja 20w peak poradzi sobie z odprowadzaniem ciepła w domowych warunkach a ty wyjeżdżasz z jakimś profesjonalnym sprzętem xD
OPie sprawdź to empirycznie, ja mam zwykłego ejsusa i ładnie idzie 1 gbps. Najwyżej jakiś mały wentylatorek dorzucisz, ale wydaje mi się ze nie będzie problemu z ciepłem.
#siecikomputerowe #cisco #router #mieszkanie #pytanie #pytaniedoeksperta #stolarz #meble #remont #remontmieszkania #nieruchomosci
@becvvv: i tp-link; odważnie.
do polecenia to mam ale szanse na zakup obecnie to marne szanse. cena ok 1kPLN w górę.
@becvvv: taka czy ten 1Gbps będzie tylko w umowie czy rzeczywiście osiągalne
Masz autobana bez limitu u Niemców i pytasz czy polecisz tam 300km/h polonezem czy musisz jednak kupić porsche
@prytos: to pokaż mi router który przy ramce 64B wyrobi 1Gbps za mniej niż 1k
Skąd takie info?
Jak się @alkb: wtrąciłeś w rozmowę to też zapytam
Podajcie mi router który wyrobi w NAT przy ramce 64B z prędkością 1Gbps za mniej niż ~1kPLN. Najlepiej z pracującym fierwallem.
Jak tacy cwani jesteście to słucham.