Wpis z mikrobloga

@beer_man: @TheLizardKing: i tak i nie, na gatunki spisane na liste niebezpiecznych typu latrodectus mactans trzeba miec specjalne pozwolenie, ale takie poecilotherie czy heteroscodry maculaty normalnie kazdy moze kupic w polsce, ale hodowcy piszą, że większej odpowiedzialności wymagają w ich hodowli. Po za tym ptaszniki nie czają sie tylko po to zeby skoczyć i ugryźć, nie są agresywne a defensywne, a jeżeli ptasznik jest opisywany jako "silnie jadowity". To oznacza
Mogę Ci oddać każdego którego kiedykolwiek zobaczę tylko sobie sama przyjedź i zabierz( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam w piwnicy jednego zwykłego pająka który zszedł ze starości i tak sobie zastygł w bezruchu na rozpostartej pajęczynie. Jak żył to go w sumie nawet lubiłem bo się nie rzucał ale teraz lubię go jeszcze bardziej. Nikt mi nie wrzucał tych #!$%@?ów za koszulkę ale gdyby taki nawet mały na mnie
@TheLizardKing: jeżeli zdechł radzę go wyrzucic z względu na roztocza które się w nim mogły zalęgnąc, bo przenoszą różny #!$%@? syf. Ale ta pająki występujące w polsce to gatunki synantropijne, więc są niedaleko nas, ale są pożyteczne bo żrą szkodniki xD
ale dziwne że tak zastygł, pająki jak umierają zwykle spadają z pajęczyny.
ale nawet takie piwniczne wyłapuje i mam jednego co mi łaził po kafelkach pod kiblem xDDD

ale rozumiem