Wpis z mikrobloga

  • 121
@Orowerbogatszy jest tu jeden "lifehack" mianowicie należy pokrojone fryteczki wsadzic do zimnej wody i dosypać ze dwie łyżki cukru pudru -potrzymać w tej wodzie przynajmniej 40 minut. Później dokladnie wypłukać.

Później do michy, łyżka oleju, troche soli, troche papryki ostrej w proszku - wymieszać dokładnie najlepiej łapą (czystą!).

Później #!$%@?ć to wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozłożyć rownomiernie. 210 stopni, gora, dół grzanie - koniecznie termoobieg. 15 minut, pozniej przewrócić
  • Odpowiedz
  • 0
@Chlejus jest tu uskuteczniona dosłownie jedna łyżka oleju (nie wiecej) tylko po to żeby przyprawy przykleiły sie do ziemniaków i żeby nie zjarały sie w piekarniku.
  • Odpowiedz
  • 5
@Orowerbogatszy spróbuj. Ja wcześniej robiłem bez cukru pudru i wychodziły mi ch...we w piekarniku. Chodzi o pozbycie sie skrobi. Jak wyplukasz z wody, dodatkowo osusz surowe frytki papierowym recznikiem (zapomnialym o tym wspomniec).
  • Odpowiedz
  • 0
@kicjow w czym problem ? Wyjmujesz na chwilę blache z piekarnika, obracasz fryteczki i wkladasz blachę z powrotem do piekarnika. To takie skomplikowane ?? :D
  • Odpowiedz