Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do całego tagu #4konserwy
Dlaczego wy wszyscy bez wyjątków za wszelką cenę uwzięliście się wraz z #konfederacja do wspierania Władimira Putina ?
Co wam to daję ? Przeciętne konserwatywne wychowanie w Rosji polega na tym, że przeciętny Rosjanin nie posiada w domu kibla, gaz ma co dziesiąta osoba w domu, a szczytem progresji życiowej jest jazda ładą z lat 90-tych.
Na prawdę nie macie lepszych idoli i wzorców ? np. Jezus Chrystus ?

#neuropa #konfederacja #bekazkonfederacji #bekazszurow #bekazprawakow #polityka
Pobierz ItsGrN - Mam pytanie do całego tagu #4konserwy 
Dlaczego wy wszyscy bez wyjątków za ...
źródło: comment_1666692570VuZVTSnVIBIQdwx1FYM8PL.jpg
  • 81
@sandal: No toż Korwin wiele razy wyjaśniał, że w sytuacji, gdy graniczymy z jakimś krajem, to jesteśmy naturalnym sojusznikiem następnego kraju, tak więc Rosja jest naszym "naturalnym" sojusznikiem, tak jak i Francja. Zresztą nawet w tym artykule sprzed trzech lat stwierdza, że gdyby Rosja wchłonęła Ukrainę, przestałby być prorosyjski.

@Gamtaro2: ten wpis Panasiuka to o tym: https://pulawy.grupaazoty.com/aktualnosci/grupa-azoty-pulawy-w-konsekwencji-rekordowych-cen-gazu-ziemnego-czasowo-ogranicza-produkcje
Ale nie ważne co ktoś mówi, przecież ważniejsze kto mówi, nie?
@Gamtaro2: No chyba podałem żródło które nie jest ruską propagandą. Jak widzę z Tobą nie da się rozmawiać o rzeczy, tylko o ludziach, którzy rozmawiają o rzeczy.
@sandal: graniczymy z rosyjską eksklawą. Rosja nie ma możliwości dokonania inwazji na Polskę z Królewca.
Bo jednej rzeczy nie pojmujesz. Nie chodzi o to że ich stanowisko w danej sprawie może być prorosyjskie, ale o to że ich stanowisko jest propolskie. A to co serwuje się od lutego przez grupę rządzącą to stanowisko proukraińskie, ale kosztem Polski

@Apogryw: Ale zdajesz sobie sprawę, że twój wpis jest prawdziwy tylko przy założeniu, że zwycięstwo Rosji jest korzystniejsze dla nas, niż zwycięstwo Ukrainy, oraz że system polityczny w Rosji
Ale zdajesz sobie sprawę, że twój wpis jest prawdziwy tylko przy założeniu, że zwycięstwo Rosji jest korzystniejsze dla nas, niż zwycięstwo Ukrainy

@aegispolis: Nie chodzi o to kto wygra tylko o to co będzie z krajem po wojnie.

oraz że system polityczny w Rosji byłby dla nas korzystniejszy, niż ten europejski?

@aegispolis: Nie wiem co ci odpisać bo nie mamy ani jednego ani drugiego systemu. I żaden z nich mi
@Apogryw: a to ma do rzeczy że chociażby kanał tego fiuta, który usprawiedliwia agresję ZSSR na Polskę, oraz twierdzi że za Katyń odpowiedzialni są Niemcy. Zczesto zaprasza konfederatów np Korwin Mikke lub Sebastian Pitoń i o dziwo ich poglądy pokrywają się. Polecam obejrzeć.

@sandal: Nie oglądałem więc nie wiem, ale jeśli dyskusja nie opierała się na pedofilii i lgbt to nie uważam za błąd wystąpienia tam.
TVP i TVN też
@sandal: Po pierwsze, to nie widzę, żeby ktoś "trzymał kciuki z a Rosję". Zresztą co to niby znaczy? Jeśli Rosja wygra na Ukrainie, to będzie wina Korwina? Bo publicznie kwestionował Ukraińską proagandę, która jest u nas tak nachalna, że aż się prosi o krytykę?

Nie wiem kto tam pluje na Ukrainę, ale wiem, że nie jesteśmy w stanie wojny z nikim, więc nie musimy się obowiązkowo polaryzować między Rosją, a Ukrainą.
Bo my wszyscy wiemy, co jest najlepsze dla Polski, tylko Konfederacja twierdzi inaczej, bo patriotyzmem jedynie wycierają sobie kacapskie mordy.

@aegispolis: PIS razem z totalną opozycją wiedziały co jest najlepsze dla Polski. Drukowanie pieniędzy, ponadmiarowe zgony. A tylko szczepić i maseczki zakładać.
@true-true

Po pierwsze, to nie widzę, żeby ktoś "trzymał kciuki z a Rosję". Zresztą co to niby znaczy? Jeśli Rosja wygra na Ukrainie, to będzie wina Korwina? Bo publicznie kwestionował Ukraińską proagandę, która jest u nas tak nachalna, że aż się prosi o krytykę?

Chociażby Grzegorz Braun który rozpoczął akcje #stopukrainizacjipolski którą chwalą Ruskie media reżimowe jak i samego Grześka. Plus współpraca z jawnym jak sam nazwał siebie "Putinowcem" Olszańskim. To jest
Pobierz sandal - @true-true 

Po pierwsze, to nie widzę, żeby ktoś "trzymał kciuki z a Rosję"...
źródło: comment_16666997770CHQ5IrM8A0aRoaSZHQ9cA.jpg
Nie chodzi o to kto wygra tylko o to co będzie z krajem po wojnie.

@Apogryw: Według ciebie wynik wojny na Ukrainie nie wpłynie na sytuację Polski?

Nie wiem co ci odpisać bo nie mamy ani jednego ani drugiego systemu. I żaden z nich mi nie odpowiada.

@Apogryw: No cóż, to może nie głosuj na ludzi, kórzy jednak wybrali ten wrogi?

Pandemia najlepiej pokazała mądrość ogółu

@Apogryw: No właśnie,