Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do całego tagu #4konserwy
Dlaczego wy wszyscy bez wyjątków za wszelką cenę uwzięliście się wraz z #konfederacja do wspierania Władimira Putina ?
Co wam to daję ? Przeciętne konserwatywne wychowanie w Rosji polega na tym, że przeciętny Rosjanin nie posiada w domu kibla, gaz ma co dziesiąta osoba w domu, a szczytem progresji życiowej jest jazda ładą z lat 90-tych.
Na prawdę nie macie lepszych idoli i wzorców ? np. Jezus Chrystus ?

#neuropa #konfederacja #bekazkonfederacji #bekazszurow #bekazprawakow #polityka
Pobierz ItsGrN - Mam pytanie do całego tagu #4konserwy 
Dlaczego wy wszyscy bez wyjątków za ...
źródło: comment_1666692570VuZVTSnVIBIQdwx1FYM8PL.jpg
  • 81
@Apogryw: Przecież tu jak na dłoni widać, że ty po prostu emocjonalnie wciągnąłeś się w szurską narrację, która nota bene była inspirowana z rosyjskich źródeł w celu destabilizacji zachodnich społeczeństw i dlatego teraz poddajesz się emocjonalnemu szantażowi, aby pozostać przy tych samych, prorosyjskich źródłach i politykach. Jesteś zupełnie pozbawiony wiarygodności, bo nie masz wolnego wyboru.

@aegispolis: ale chwila ty zaprzeczasz tym faktom czy jak?
@sandal: Akcja Brauna ma jakiś wpływ na wojnę? Gdyby krzyczał "stop ukrainizacji Ukrainy", to by faktycznie było prorosyjskie. A tak, no to znowu, dla spolaryzowanych jest onucą. Ale Braun chyba nie namawia do tego, żeby zaprzestać pomocy Ukraińcom? Możliwe, że coś mi umknęło.

Co do Olszańskiego, nie wiem, nie słyszałem nagrania, na wiadomościach z demotywatorów się nie będę opierał. Przecież tam jest napisane, że Braun dziękuje Olszańskiemu za życzenia zwycięstwa dla
@true-true

Co do Olszańskiego, nie wiem, nie słyszałem nagrania, na wiadomościach z demotywatorów się nie będę opierał. Przecież tam jest napisane, że Braun dziękuje Olszańskiemu za życzenia zwycięstwa dla Rosji, oczywisty absurd. Faktycznie bratanie się z Olszańskim wygląda brzydko, nawet nie ze względu na ewentualne pro-rosyjskie dziąłania, a już za samo wariactwo kamrata.

Oczywiste że to była hiperbola, nie dziękował mu dosłownie za to chociaż nazwał go "mistrzem mowy Polskiej"

Akcja Brauna
@sandal: Nie znam kanalu, nie widziałem. No ok, ja spodziewam się, że ruscy u siebie tak przekręcą sprawę, że powiedzą, że "Polakom się nie podobaja Ukraińcy bo to naziści, więc tym bardziej trzeba ich zabijać" czy coś innego. No ale czy to oznacza, że nie możemy stawiać granic swojej gościnności? Przecież to sazaleństwo, które pogłębia podział, bo poddajemy się rusko-ukraińskiemu szantażowi emocjonalnemu. Musimy patrzyć przede wszystkim na interes Polski i Polaków.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@true-true:

Nie znam kanalu, nie widziałem. No ok, ja spodziewam się, że ruscy u siebie tak przekręcą sprawę, że powiedzą, że "Polakom się nie podobaja Ukraińcy bo to naziści, więc tym bardziej trzeba ich zabijać" czy coś innego. No ale czy to oznacza, że nie możemy stawiać granic swojej gościnności? Przecież to sazaleństwo, które pogłębia podział, bo poddajemy się rusko-ukraińskiemu szantażowi emocjonalnemu. Musimy patrzyć przede wszystkim na interes Polski i Polaków.
@sandal: Jak Braun gada, żeby nie stawiać flagi ukraińskiej w środku, tylko z lewej czy prawej strony od naszej flagi to jest niechęć do Ukraińców?
Korwin namawiał, żeby układać się z Łukaszenką, żeby próbować przeciągnąć Bialoruś na naszą stronę, póki Białoruś nie zacieśniła stosunków z Rosją w zeszłym roku. Nasz rząd jeszcze wcześniej zamknął wszelkie opcje zbliżenia z Białorusią. A Korwina się przedstawia, jakby on chciał Polskę do Białorusi dołączać.
  • 0
@true-true:

Jak Braun gada, żeby nie stawiać flagi ukraińskiej w środku, tylko z lewej czy prawej strony od naszej flagi to jest niechęć do Ukraińców?

Nie wtedy nie, chodzi o nazwę która wzbudza nienawiśc jak ten obrazek pewnej niemieckiej partii do Polaków. .

Korwin namawiał, żeby układać się z Łukaszenką, żeby próbować przeciągnąć Bialoruś na naszą stronę

Jaką naszą, przecież Korwin mówi oficjalnie że najlepiej żebyśmy wyszli z unii i NATO
Pobierz sandal - @true-true: 
 Jak Braun gada, żeby nie stawiać flagi ukraińskiej w środku, t...
źródło: comment_1666706359invFnn0kz4syh1MWZ1PUiH.jpg
@sandal: "Jestem zwolennikiem tego, żeby zawrzeć dwustronny pakt ze Stanami Zjednoczonymi, taki, jaki ma Izrael, a jeśli to się nie uda, zawrzeć sojusz z Rosją" Ja to rozumiem tak, że jednak chciałby zaciśnienia współpracy z USA na lepszych warunkach.
ale chwila ty zaprzeczasz tym faktom czy jak?

@Apogryw: Nie, za to ty widzę pewnie obficie? Choćby temu faktowi jak się okazało, że te wszystkie rewelacje szurów były po prostu rosyjską propagandą? Poważnie nie wiedziałeś?

Czy o jakie fakty ci konkretnie chodzi? Możesz spróbować, ale jeszcze nie było takiej szurskiej teorii, która by się sprawdziła i nie zawierała w sobie tony przekłamań i manipulacji.
  • 0
@true-true: No logika każe mi myśleć że najgorszym co moglibyśmy zrobić to iść w sojusz z rosją i zostać krajem marionetkowym jak Białoruś.
@true-true: No logika każe mi myśleć że najgorszym co moglibyśmy zrobić to iść w sojusz z rosją i zostać krajem marionetkowym jak Białoruś.

@sandal: Ale niie musieliśmy się opowiadać po żadnej stronie.
@sandal: Eh. Przecież tam jak byk stoi konkretnie, że JKM chce mieć lepsze warunki w umowie z USA. A jak nie to ...(lista argumentów, dlaczego USA powinna przystać na nasze lepsze warunki)...
To jest jedyna droga suwerennej dyplomacji dla Polski, leżącej na styku dwóch mocarstw. Negocjowanie sojuszem. Nie mamy innych kart. Za to ta karta to As. Polska dyplomacja tego nie rozumie, bo to mentalne komuchy, które myślą, że lizusostwem coś