Aktywne Wpisy
denwood +39
Mirko przestroga, pilnujcie co wciskacie w telefonie. Przez przypadek na kilka chwil wyłączyłem tryb samolotowy na wycieczce poza UE. Apki w tle musiały se coś zaciągnąć. Dobrze, że mechanizmy #play wykryły taki skok w rachunku i przyblokowali konto. Bo aż mi sie przypomniał rachunek 1960 zł z #orange , z czasów gdy minimalna krajowa była na 1100 zł, a telefony miały ekrany 4096 kolorów … thx #p4
Z drugiej strony to nawet
Z drugiej strony to nawet
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Całkiem niedługo wychodzę za mąż i planujemy z niebieskim wyskoczyć tuż po ślubie, dosłownie 3 dni po, na podróż poślubną gdzieś poza Europę.
Ja na ten moment nie mam paszportu bo mi się skończył jakiś czas temu i nie wyrobiłam nowego. I teraz nie wiem czy jest sens wyrabiać przed ślubem, skoro po ślubie będę musiała zrobić nowy z nowym nazwiskiem?
Co, jeśli chcemy jechać w podróż od razu po ślubie a ja będę miała paszport na stare nazwisko?
Czy wystarczy akt ślubu na granicy? Lub czy mogę jechać jeszcze na stare nazwisko, gdybym nie zdążyła odebrać aktu ślubu z urzędu, a już na pewno nie zdążę wyrobić nowego paszportu na nowe nazwisko… kurde, co robić, pomóżcie (ʘ‿ʘ)
#pytanie #malzenstwo #prawo #rozowepaski #niebieskiepaski
Tylko nie wyskakuj z innymi dokumentami z nowym nazwiskiem, kup bilety na stare nazwisko i nie będzie problemu.
Komentarz usunięty przez autora