Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dostałam z moim partnerem zaproszenie na #slub i #wesele niby wszystko spoko, ale zastanawia mnie co myśleć o pewnej rzeczy. Otóż na zaproszeniu znajduje sie rymowanka. Coś o związku, troche sprośnie no i druga połowa wierszyka rymowanki jest o pieniądzach. Ogólnie, że im więcej nam wrzucicie do koperty, tym bardziej młodzi będą zadowoleni, będzie więcej dzieci itd
#wtf #pytanie
Fragment przykładowy:

Wrzućcie dużo kaski do koperty, niech młodzi mają chętki, będziemy mieli dużo dzieci, niech nam w podróży ślubnej słonko świeci, lecz na podróż trzeba dużo kasy, niech goście nie skąpią nam kasy, dużo mamony mało smutku, niech wesele sie też zwróci, a bieda sie zasmuci, pełny portfel kasa leci, będziemy mieli dużo dzieci.

...

Szczerze to wcześniej nie spotkałam się z takimi wierszykami. Czy uważacie, że to jest spoko? Mam wrażenie, że wprost nie chcieli mówić o kasie, ale napisali wierszyk i tam przekazują gościom, żeby wrzucali dużo kasy. Przy dawaniu zaproszenia jeszcze sie chwalili tym wierszem i hihrali sie, że dużo kasy coś tam wykosztowali sie itp
Spoko to jest czy niezbyt?

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #634fc5e05debf7291e793825
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 25
MocnyPapież: Mnie już cringowalo jak dostałem zaproszenie na którym była przekreślona ikonka kwiatów a obok była ikona wina. A jeszcze obok przekreślona ikonka prezentu, a zamiast tego ikonka koperta.
Co oni myślą, że goście są uposledzeni i nie wiedzą, że na wesela daje się koperty?
---

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@marietta335: stwierdzenie, że coś jest niesmaczne/niekukturalne nie oznacza, że się sprawę przeżywa.
Za dużo sobie dopowiadasz.

Może czas odstawić wykop, skoro uważasz, że można tam to przeżywać.