Aktywne Wpisy

Buchomodozor +638
Wkurza mnie kupowanie wody. Od dwóch dni napełniam butelki po cisowiance kranówą, która rzekomo różowej nie smakuje, jak na razie zero podejrzeń.
#heheszki
#heheszki

Mega_Smieszek +320
Zróbmy listę plotek, które mimo raczkowania dopiero internetu rozprzestrzeniły się po Polsce. Ja zaczynam:
- plotka o Marylinie Mansonie, który wyciął sobie dwa żebra, żeby robić sobie samemu loda;
- plotka o tym, że policja będzie robiła naloty na mieszkania i będzie sprawdzać czy masz legalnego windowsa xD
#glupiewykopowezabawy #gimbynieznajo #90s #80s #truestory
- plotka o Marylinie Mansonie, który wyciął sobie dwa żebra, żeby robić sobie samemu loda;
- plotka o tym, że policja będzie robiła naloty na mieszkania i będzie sprawdzać czy masz legalnego windowsa xD
#glupiewykopowezabawy #gimbynieznajo #90s #80s #truestory

Jak robicie sobie odwyk? Bo ja nie potrafię.
Zacznijmy od tego, że w NoFapie wcale nie chodzi o masturbacje tylko o uzależnienie od dopaminy, a raczej jej ciągłego wysokiego poziomu. Wiem, że mam z tym ogromny problem i walenie jest jakąś częścią tego tylko. Do tego dochodzą znacznie większe problemy jak ćpanie, szlugi, żarcie i inne takie.
Jeżeli zaczynam w poniedziałek i odstawiam wszystko to do niedzieli mój #!$%@? uzależniony mózg doprowadzi do tego że chociaż zajaram jednego szluga, a potem wszystko idzie z górki. Zaczynają się dziwne wewnętrzne myśli, mózg podsuwa mi cudowne pomysły jak zrobić żeby to "było tylko raz" i wszystko mam pod kontrolą dalej.
Nie mam żadnych narzędzi żeby z tym walczyć, mój mózg nie jest po mojej stronie w tej walce, walczą z tym wszystkim tylko resztki mojej woli życia. Życia, a nie wegetowania.