Wpis z mikrobloga

#nofap #nofapchallenge

Jak robicie sobie odwyk? Bo ja nie potrafię.
Zacznijmy od tego, że w NoFapie wcale nie chodzi o masturbacje tylko o uzależnienie od dopaminy, a raczej jej ciągłego wysokiego poziomu. Wiem, że mam z tym ogromny problem i walenie jest jakąś częścią tego tylko. Do tego dochodzą znacznie większe problemy jak ćpanie, szlugi, żarcie i inne takie.
Jeżeli zaczynam w poniedziałek i odstawiam wszystko to do niedzieli mój #!$%@? uzależniony mózg doprowadzi do tego że chociaż zajaram jednego szluga, a potem wszystko idzie z górki. Zaczynają się dziwne wewnętrzne myśli, mózg podsuwa mi cudowne pomysły jak zrobić żeby to "było tylko raz" i wszystko mam pod kontrolą dalej.
Nie mam żadnych narzędzi żeby z tym walczyć, mój mózg nie jest po mojej stronie w tej walce, walczą z tym wszystkim tylko resztki mojej woli życia. Życia, a nie wegetowania.
  • 10
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kochamajfony: uj wal tylko ciszej. Jak nikomu nie dzieje się krzywda, siedzisz w swoich czterech scianach.. mysle ze to nie dewiacja.. a bycie soba.. ¯_(ツ)_/¯...ps. Ale znajdz se dziewczyne lepiej.. tez sa ze sie mastrurbuja (te drugiej kategorii ich nie obrazajac)
@kochamajfony: w tym etapie kiedy chce Ci się ćpać spotkaj się z niewalacym towarzystwem jeżeli takie znasz, umów się z kimś czy jak i niech ten czas zleci nawet zająć się praca nadgodziny bądź coś dla Siebie byle tylko nie myśleć o głupotach , ćpanie to problem trzeba rzucić raz i koniec towarzystwo niestety zmienić , co do walenia za dużo nie podpowiem ale to też uzależnienie jak widzisz od dopaminy