Wpis z mikrobloga

@Mtsen Czytam sobie teraz na wiki o niej i to w sumie i tak historia przekazana przez grzyba, więc można mieć jakąś pewność że to kłamstwo, z tym, że ją pokochał
  • Odpowiedz
@Mtsen: Nie no w książce sugerowano jednak bardziej tą pierwszą opcję. Nawet jeśli byłaby bękarcią córką (czyli tak czy siak Renię zdradził) to spędzenie z nią każdego wieczoru i nocy jest podejrzane.
  • Odpowiedz
@Filippa: Czej, a to dragon seeds nie zdradziły Rhaenyry po śmierci Daemona? W bitwie pod tym bogatym mieście targowym w Reach (sorry słabą mam pamięć do imion czy nazw, bardziej do wydarzeń)
  • Odpowiedz
@Niezgodny nie, podejrzewam, że to propaganda Hightowerów po prostu.
Ona sama nie była zbytnio urodziwa, blizny na nosie, krzywe zęby, była brzydka, traktował ją raczej jak córkę, podarował smocze jajo czy coś tam, dawał jej prezenty, przecież wszyscy bliscy mu umarli, pewnie pod koniec wojny sam się czuł tym wszystkim zmęczony, nawet ktoś do niego powiedział, że za długo już żyjesz wujku
  • Odpowiedz
@Niezgodny no i w sumie skoro sam typo w maidenpool mówił ze na pewno nie spali razem to raczej wole wierzyć jemu niz grzybowi który sam twierdził ze kiedys byl przy tym jak Daemon ruchał sie z rhaenyra.
Grzyb może i czasem mówi prawdę ale bardzo wszystko pewnie podkolorowywuje, ma jakies własne dziwne fiksacje
  • Odpowiedz
@Filippa: Ja to byłem raczej za tą pierwszą opcją, bo jednak jak Daemon przebywał w Stawie Dziewic to chwilowo żadnych działań wojennych nie prowadził i czemu np ani razu do Rhaenyry nie wrócił? Gdzieś na zachodzie dorzecza toczyły się walki z Lannisterami, gdzie Zabójca Lwów zabił lorda Casterly Rock (to chyba był on, ale słabo pamiętam) no i Daemona tam nie było. A jakby się działa jakaś grubsza akcja to mógłby
  • Odpowiedz
@Niezgodny Pamiętajmy, że jednak historia z książek nie jest pisana przez osobę która wszystkie rzeczy widziała na żywo, jest wiele niedomówień, skoro martin pracuje przy serialu to możemy w sumie uznać serial za niejaki kanon.
Oczywiście pewne rzeczy w serialu pominęli, np przyjaźń Rhaenyry z Laeną ale z Nettles jestem pewna, że nie pokażą jak Daemon się z nią #!$%@? xD
Raczej przypominała mu jego córkę, Baelę, też była taka uparta i
  • Odpowiedz
@Filippa: Aż otworzyłem książkę i okazuje się, że nie tylko wg Grzyba Nettles miała romans z Daemonem, tylko maester Norren też tak twierdzi. Tu cytat ze 161 strony:

Norren pisze też, że książę nauczył ją się myć, a służące, które przynosiły im wodę do kąpieli, mówiły, że Daemon nieraz dzielił z nią balię, "namydlał jej plecy albo zmywał z jej włosów smoczy smród, a oboje byli nadzy jak w dzień imienia.
  • Odpowiedz
@Filippa: Co do przypominanie mu córki, to w serialu jeszcze bardziej to będzie widoczne, biorąc pod uwagę, że Nettles w książce jest czarna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz