Aktywne Wpisy
sieporobilo +649
jaavi666 +27
#ciaza #rodzicielstwo #dzieci
Staralismy sie z rozowym o dziecko przez 2 lata
Wreszcie na poczatku roku sie udalo z mala pomoca kliniki (naturalnie)
Później się okazało, że będą blizniaki...
... a teraz że dwie dziewczyny...
... z kim będę układać lego, grać w gry i naprawiać auto? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Także życie zaskakuje i już szukam bagażnika dachowego do auta
Staralismy sie z rozowym o dziecko przez 2 lata
Wreszcie na poczatku roku sie udalo z mala pomoca kliniki (naturalnie)
Później się okazało, że będą blizniaki...
... a teraz że dwie dziewczyny...
... z kim będę układać lego, grać w gry i naprawiać auto? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Także życie zaskakuje i już szukam bagażnika dachowego do auta
#buty #obuwie #modameska
Co do natluszczania - od razu miej swiadomosc, ze praktycznie kazdy produkt ktorego uzyjesz przyciemni ci twoje 8085 - upodobni je do 8111, radzilbym uzywac jak najrzadziej i czegos delikatnego.
Ludzie polecaja bick4 - ale imho bardzo slabo natluszcza. Ja uzywalem Venetian Shoe Balm - przyciemnial, ale nie jakos bardzo - a
Zamiast mydła myć samą wodą, czy lepiej zastosować jakiś środek?
Nie chciałbym przyciemniać, specjalnie wybrałem 8085 ze względu na kolor.
Widziałem ten poradnik https://www.youtube.com/watch?v=Y-3U80ukw_E i mocno nie pociemniały. Co sądzisz o tych produktach z filmu?
Na tym video jest skora oro, dosc znaczaco sie rozni od Copper Rough & Tough z 8085, ta z 8085 jest bardzo specyficzna,
Co do mycia sama woda: tak, jak sa bardzo zakurzone to przelec wilgotna szmatka, a potem szoruj szczotka (najlepiej z miekkiego, gestego wlosia).
Mokra szmatka i horsehair brush ogarna ci wiekszosc jesli chodzi o dbanie
Przestrzen przed palcami nie ma znaczenia :)
Przeciez buty sie trzymaja na stopach nie dlatego ze palce dotykaja koncow buta?
Wazne jest czy buty nie sa za waskie (czyli czy nie miazdza z bokow twoich stop) i czy punkt zgiecia stopy jest tam gdzie punkt zgiecia buta (w przypadku iron rangerow naturalne zgiecie buta przypada pomiedzy przeszyciem na toe capie a miejscem gdzie zaczynaja sie sznurowki - jesli twoja stopa
Podczas chodzenia trochę wybrzuszają się w miejscu na zdjęciu ale to chyba nic złego, bo patrzyłem na fotki na Googlach i na wielu zdjęciach jest tak samo.
@Grumens: bo wiekszosc ludzi kupuje za male bo slysza legendy o tym ze sie buty 'rozciagaja' - a tak naprawde skora sie tylko robi bardziej elastyczna w miejscach zgiecia.
Pokaz palcem gdzie jest twoj 'ball of the foot'
miejsce gdzie lacza sie te kosci (pomiedzy metatarsal a sesamoid bone)
@tomek_wcale_nie_tomek: wydaje mi się, że tutaj: