Wpis z mikrobloga

Zdalnie sterowany dźwig podnosi największą rakietę na świecie i kladzie ją precyzyjnie na platformie startowej. Dość imponujace

W ogóle czystym szaleństwem jest to że spacex zamierza łapać booster przy użyciu tego dźwigu. Tylko musk mógł wpaść na coś tak #!$%@?. A najlepsze że to nie jego kolejna bajka typu hyperloop bo papiery na przeprowadzenie takiego lapania są zatwierdzone a sam hardware jest instalowany na dźwigu.
#spacex #elonmusk
k.....1 - Zdalnie sterowany dźwig podnosi największą rakietę na świecie i kladzie ją ...

źródło: comment_1665418139QKA0atEIutvxTtz4pZYYd5.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
ciekawe czy idea Hyperloop nie powstała tylko po to żeby nakręcić hype ( ͡º ͜ʖ͡º)

@severh: Poniekąd tak, jeśli masz na myśli hype na Hyperloopa. Musk olał projekt Hyperloop (bo on jest przez Muska olany, inne osoby coś tam próbują robić z prototypami, Musk not so much) ponieważ ma inne, ważniejsze i pilniejsze. Ale od publikacji jego artykułu (tzw. "hyperloop alpha paper" w 2013)
  • Odpowiedz
A jednocześnie jestem przekonany, że Virgin nie robiłaby dziś Hyperloopa, gdyby Musk nie spopularyzował wtedy koncepcji.

@texas-holdem: a co jeśli Musk zrobił to specjalnie? Tzn chciał sprawdzić co zrobi konkurencja? Np że łykną pomysł zakładając ze risercz już jest zrobiony i można zacząć działać a Musk zdaje sobie sprawę że koszty utrzymania tunelu w podciśnieniu bliskiemu próżni są tak wywalone w kosmos i nierealne że sobie konkurencja zęby połamie a
  • Odpowiedz
@severh: Musk po prostu lubi takie technologiczne pchanie cywilizacji do przodu i dlatego napisał ten papier (zapewne całkiem spontanicznie), że na krótkich dystansach (do 1500 km) hyperloop jest lepszy niż pasażerskie odrzutowce ponaddźwiękowe nowej generacji. Na początku pewnie nawet chciał się tym zająć ale jego inne firmy są oczywistymi priorytetami, a poza tym myślę, że jego w pełni satysfakcjonuje układ, w którym pracują nad tym pomysłem inne podmioty. Ważne, że
  • Odpowiedz
może kupić firmę, jak Twittera, nawet przepłacając.

@texas-holdem: a no właśnie ostatni news jaki słyszałem to po wytoczonym procesie podobno powiedział że ok to biere za oryginalną cenę a teraz Twitter się coś nie chce się sprzedać XD
  • Odpowiedz
@texas-holdem: a widzisz, bo to nie takie proste jak by się wydawało... A historia toczyła się tak..

1) Twitter pod swoimi rządami cenzuruje sobie jak mu się podoba, screw guidelines. Jak nie jest im z czymś po drodze - cenzura lub ban (pacz Trump)
2) Elon wyskakuje z tekstem że kupi sobie Twittera...
3) Wszyscy śmieszkują że wesoło... Elon ogarnia kasę.
4) Ziutki z Twittera zacierają łapki że będzie milion monet, podpisują z
  • Odpowiedz
Elon deklaruje że zamierza z tym zrobić porządek. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@severh: A ja bym jednak wolał by zajął się Marsem i księżycem a taki popłuczyny ścieku cywilizacyjnego jak Twitter, Facebook i Insta zostawił debilom którzy zostaną na ziemi.
  • Odpowiedz