Wpis z mikrobloga

Tldr: Wyskok z #wroclaw do #lwow z #blablacar w cenie równowartości 3kg węgla

Przyznam że było trochę j-----a ze znalezieniem solidnego przejazdu, bo mimo, że dziennie na tą trasę jest z 20 różnych ofert, to mam wrażenie że większość to jakiś scam.
Koniec końców udało się dogadać z Danielem (pozdro ) i pocisneliśmy na wschód. Na granicy z godzina stania, dokumenty, sprawdzanie VIN, bagażnik, kucanie kasłanie (żart xD). Nie sprawdzali ani testów covid, ani ubezpieczenia podróżnego (a z tego co piszą na gov.pl to jest to wymagane na wjazd)
No a sam Lwów:
-tanio
-sztos
-po 23:00 godzina policyjna i jest to brane na poważnie o czym przekonałem się nocy wczorajszej xD
-ludzie mili
-c-----o że nie umiem tej cyrylicy, bo to by ułatwiło parę kwestii tutaj, ale ogólnie idzie dogadać się z każdym i ze wszystkim

na zdjęciu Kurczak, p--o i pół kilo ziemniaczków ręcznie krojonych przez panią Svietlane ~26 PLN

#podroze
Aleksander_Wayne - Tldr: Wyskok z #wroclaw do #lwow z #blablacar w cenie równowartośc...

źródło: comment_1665235427suVuyHT1xCLlwLqRBltOVy.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@witam12: narazie lecę budżetowo więc padło na hostel. Ceny są dość śmieszne więc wybrałem najbardziej o------y kapsułowy za ~30pln za noc. Najtańsze w centum z dobrymi ocenami zaczynają się od 17pln. Pokój co coś typu 40pln w górę.
  • Odpowiedz