Wpis z mikrobloga

@cyberpunkbtc: Przeczytałem tą zapowiedź i nie rozumiem jednego - czym to całe tap to pay ma się różnić od Apple Pay? I kolejna niejasność - gdzie tutaj rewolucja skoro kartę Coinbase czy jakieś inne konwertujące środki w krypto na fiaty można było już chyba podpiąć sobie pod Apple Pay?
Piszą tak jakby wcześniej nie było to możliwe.
Czy to jeszcze ma działać na jakiejś innej zasadzie?
@rysiekryszard: @cyberpunkbtc: https://www.cashless.pl/11828-apple-tap-to-pay-cupertino
Czyli chodzi o to że tap to pay wprowadza opcje przyjmowania płatności zbliżeniowo jak terminal płatniczy.
Rysiek tam swoją drogą nic nie widzę w pierwotnym artykule o unikaniu pośredników bo dalej chyba trzeba dodać sobie kartę takiego Coinbase do Apple Pay żeby zapłacić krypto.
Tak czy inaczej widzę krok w dobrą stronę ku adopcji bitcoina.
Swoją drogą ten terminal ma również przyjmować nie tylko płatności z Apple
@Amenotejiikara: ale naprawdę, ja to wrzucam nie w celu informacyjnym, bo i tak do nikogo to nie dotrze, a 99,9% ludzi nadal i tak będzie myślała że przyjmowanie płatności w BTC to jakaś fantastyka i abstrakcja, tak ja cały czas myślą. Ja to wrzucam w celu #!$%@? nocoinerów / shiciarzy. Naprawdę nie mam ochoty tego analizować dla kogoś, wiem tyle co ty. Masz stronę źródło yahoo, tyle co ja. Ja mam
@Amenotejiikara: dziękuję bardzo (ʘʘ)
Poważnie... Wczoraj zobaczyłem o tym info, skojarzyłem że niedawno było coś na ten temat, więc wygooglowalem, wrzuciłem to i tyle... Nie znam tematu ¯\_(ツ)_/¯

To nic przełomowego. od lat co chwilę jest coś w tym stylu. Przedwczoraj było o McDonaldsie w Szwajcarii, tydzień wcześniej o Coście na Gibraltarze. Jutro o tym wszyscy zapomną a pojutrze wrzucę kolejny news który ich striggeruje. Takie hobby,
cyberpunkbtc - @Amenotejiikara: dziękuję bardzo (ʘ‿ʘ) 
Poważnie... Wczoraj zobaczyłe...