Aktywne Wpisy

6poziomprokrastynacji +1093
#6poziomraka
Operacja w skrocie.
Najpierw dali na czaske jakies miejscowe znieczulenia, bo musieli mi zalozyc taki head holder (3-4 sruby). Pozniej dali wiecej w żyły, bo wjechalo krojenie czachy. Pozniej mniej, bo musialem gadac z psychologiem zeby chirurg wiedzial gdzie moze sie posuwać. Powtrzanie wyrazow i krótkich zdań, chirug w tym czasie przykładał elektrodę i sprawdzal jak to wplywa na zaburzenia mowy (to jest tylko jeden przykład tej mega trudnej operacji).
Szybko
Operacja w skrocie.
Najpierw dali na czaske jakies miejscowe znieczulenia, bo musieli mi zalozyc taki head holder (3-4 sruby). Pozniej dali wiecej w żyły, bo wjechalo krojenie czachy. Pozniej mniej, bo musialem gadac z psychologiem zeby chirurg wiedzial gdzie moze sie posuwać. Powtrzanie wyrazow i krótkich zdań, chirug w tym czasie przykładał elektrodę i sprawdzal jak to wplywa na zaburzenia mowy (to jest tylko jeden przykład tej mega trudnej operacji).
Szybko

źródło: 1000015347
Pobierz
Lawsuit +1
Skad ze ja tak zapytam Musk bierze ten networth?
Billa Gatesa, Bezosa, Zuckerberga to rozumiem, bo z ich serwisow korzysta kazdy, ale Musk?
Chyba ze tam w stanach to kazdy jezdzi teslą, bo w to ze on jest takim genialnym marketingowcem i czlowiekiem renesansu i polega tylko na kapitale inwestorow to nie wiem czy uwierze.
#gielda #tesla #musk #pieniadze #pytanie
#inwestycje
Billa Gatesa, Bezosa, Zuckerberga to rozumiem, bo z ich serwisow korzysta kazdy, ale Musk?
Chyba ze tam w stanach to kazdy jezdzi teslą, bo w to ze on jest takim genialnym marketingowcem i czlowiekiem renesansu i polega tylko na kapitale inwestorow to nie wiem czy uwierze.
#gielda #tesla #musk #pieniadze #pytanie
#inwestycje

źródło: temp_file534355844332196707
Pobierz
Podrzućcie jakąś trasę pod biegi górskie, coś co będzie miało jakiekolwiek przewyższenia ale też będzie trasą trailową / leśną. Chciałbym unikać asfaltu.
Niedługo biegnę półmaraton z wzniosem ok. 800 m, no i fajnie byłoby znaleźć w okolicy jakąś trasę, która da na dystansie 21 km chociaż te 400 m.
Obecnie biegam często po kampinosie, mimo że wyszukuję tam okoliczne górki i staram się je zaliczać to i tak nie daje to wystarczająco dużo przewyższeń.
Górka szczęśliwcka? No niby spoko ale trzeba się kręcić wkoło kilka razy po tej samej trasie. No i próżno tam szukać odcinków trailowych.
Po schodach czasem po bieganiu chodzę, 13 pięter x 10, ale to jednak monotonna dłużyzna.
#bieganie
Edit: Szukaj wiązowania trial
@Hektar4: O, dzięki za przypomnienie, biegałem tam kiedyś. Górka jest ale jedyna, a wolałbym trasę mniej monotonną niż ciągłe bieganie w górę i w dół. Niemniej dzięki za przypomnienie, bo mam blisko (Bemowo here) i odświeżę tam bieganie z braku laku.
@PurpleHaze: Dzięki! Trochę już ode
@Mikeymw: dokładnie. Ja rzygam tak w 3/4 tego kopca :D (ale biegne do końca!).
No cóż, trzeba pobrać audiobooki żeby głowę czymś zająć i latać w tę i nazad
Niemniej dzięki za przypomnienie, kolejne miejsce które jest niewielkie rozmiarowo, więc półmaraton tam to trudna próba dla głowy ale można sobie je zmieniać.
Moczydło, Fort Bema, Park Szczęśliwicki, no są to opcje monotonne ale chociaż można miejscówkami żonglować.
Dzięki panowie za przypomnienie miejscówek, i gdyby
Niestety, trzeba wtedy wpleść bieganie po asfalcie
Dzięki Panowie, odnotowuje i będę zwiedzał w okresie jesienno-zimowym. Do wspomnianych miejscówek mam dość daleko, ale będzie to dobre chwilowe urozmaicenie ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_16649866365ctDJ9NELGSN69xqyjR1yg.jpg
Pobierz@Mikeymw ja tam latam wiadukt nad s8 (w gore i w dol) bo jedyne gdzie moge z domu dobiec sobie
O, i to jest już przyjemna opcja. Powielam pytanie kolegi wyżej, jak masz gpx to prośba o podesłanie.
Coś na szybko sobie wyznaczyłem w tej okolicy na mapy.cz i wychodzi mi jakieś 300 m up, już jest spoko, ale widać że jest tam wiele różnych górek i da się na nie pokolei wbiegać. Dobra opcja.
@arael: No tak ale wiadukt już chyba się wiąże z asfaltem, ruchem