Wpis z mikrobloga

#informatyka #komputery #porty #garrysmod

Mam laptop w sieci domowej. Neostrada z routerem Sagemcom(mogę podłączyć kablem), a także tp-link na piętrze do przedłużania sygnału z którego korzystam nie będąc podłączonym po kablu. Na poprzednim routerze jakoś mi szło odblokować porty, a tutaj nie wiem jak się zabrać...załączam obrazek. Konkretnie w ty przypadku chodzi mi o uruchomienie serwera garrys mod.

Dodam że na screenie jest zakładka "wyzwalanie portów". Jest jeszcze "Serwery Wirtualne" i Strefa Zdemilitaryzowana", cokolwiek to znaczy;)
z.....i - #informatyka #komputery #porty #garrysmod 

Mam laptop w sieci domowej. Neo...

źródło: comment_mh4wQlFGsxMkYScBp9YrcMfLvSg9M9YN.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziarna_dyni: Port wyzwalania początkowy i końcowy - jeśli otwierasz jeden port, wpisz w jednym i w drugim oknie to samo. Końcowy otwarty port i Początkowy otwarty port - j.w.. Protokół - jeśli jest opcja both, to daj ją (czyli i TCP i UDP jednocześnie). To powinno załatwić sprawę. Napisz tylko jeszcze, jakie interfejsy są dostępne.
  • Odpowiedz
@ziarna_dyni: No, to tak jak napisałem - odblokuj domyślny port garry's moda wg. tego, co napisałem wyżej. Powinno hulać na każdym komputerze w sieci, bo nie widzę opcji odblokowania portu dla konkretnego IP.
  • Odpowiedz
@ziarna_dyni: to już jest kwestia neostrady. Jeśli grasz tylko ze znajomymi, proponuję grać przez hamachi (aplikacja do tworzenia wirtualnej sieci LAN). Osobiście nigdy nie byłem klientem orange/tp, więc nie wiem, jak oni rozwiązują kwestię publicznego IP. Ja u siebie mam stałe, zewnętrzne IP.
  • Odpowiedz
@ziarna_dyni: tylko trzeba pamiętać o dobrej konfiguracji serwera. Ale w tym Ci nie pomogę, bo nigdy nie grałem w garry's moda (chociaż domyślam się, że to działa na source engine, więc zasada konfiguracji jest identyczna jak w CS:S i CS:GO)
  • Odpowiedz