Wpis z mikrobloga

@asdfghjkl: To miałem poprzednio ale coś mnie UI wkurza. W pracy dbam aby VMki esxi nie spadły z rowerka i nawet przy setkach VMek łatwo się połapać na stronie.
  • Odpowiedz
Po co pytasz w takim razie skoro wolisz esxi? xD

@asdfghjkl: Nie mogę powiedzieć że wolę bo nigdy się super głęboko nie zagłębiałem xD A może ktoś ma rady co do UI Proxmoxa, może źle ustawiam widok np albo są jakieś alternatywy.
  • Odpowiedz
@L3gion: Na tych maszynkach nie postawisz klastra z setkami wirtualek także nie rozumiem w czym problem. To tylko ui i to samo co w ui zrobisz z konsoli jak wolisz. Nie do końca rozumiem na czym ma polegać problem z połapaniem się. Jak znasz esxi to bierz to co znasz lepiej jeśli nie chcesz się borykać z tym że proxmox na coś inaczej
  • Odpowiedz
MikroTik? Ale bieda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@supra107: w USA wychodzisz przed dom i potykasz się o 48 portowy switch Cisco ale niestety Polska to bieda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@supra107: Fajne jest to że (o ile wiem) każdy sprzęt sieciowy Mikrotika może być routerem, oczywiście typowe switche zrobią to wolniej ale zrobią bo OS pozwala.
  • Odpowiedz
@L3gion: będziesz na tym switchu niżej używać 10G ? Mam ten switch tyle że w wersji CRS i na różnych forach piszą że niby jest 10G, da się zapiąć ale procesor nie wyrabia i tak
  • Odpowiedz