Wpis z mikrobloga

@MasterOf8: Jedno z lepszych miejsc według mnie. To jest jeszcze rejon w którym jest bezpośredni dostęp do tramwaju + za torami, więc nie trzeba się męczyć z problemami, które trapią Buforową.
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Mnie się na Gaju (obok Ferio) strasznie źle mieszkało. Blok na bloku, zero zieleni, samochody rozjeżdżające każdy chodnik, wieczny hałas karetek i tramwajów... Park Skowroni jest bardzo przyjemny, ale trochę z boku i nigdy nie po drodze. Ale obiektywnie trzeba dodać, że to bardzo dobrze skomunikowana okolica, jest tam mnóstwo usług, sklepów - właściwie jeśli chcesz coś załatwić, to nie ma potrzeby stamtąd wyjeżdżać. Jak się uprzesz biegać po
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Po stronie Ferio Gaju masz osiedla które były robione później i wcześniej. Bliżej wzgórza mimo wszystko były robione wcześniej niż te między Ferio Gajem, a Borowską.

Do tego pytanie czy to mieszkanie jest w którymś z tych domków, bo tam też z tego co kojarzę były dwupokojowe mieszkania w domkach na sprzedaż, ale skoro osiedle jest z 2010 to raczej masz na myśli bloki. Bez miejsca postojowego ciężko jest
  • Odpowiedz
@MasterOf8: mieszkam na Gaju(Zielona Wyspa na południe od Ferio) od 4 lat. Mieszkałem też na Manganowej, Mosiężnej, Biskupinie i jeszcze kilku innych miejscach we Wrocławiu. Dużo w tej okolicy zależy od konkretnego mieszkania w konkretnym bloku. Na pewno jest sporo bardzo fajnych jak i patologicznych zarówno w nowych jak i starych blokach. Usługi, gastro i komunikacja z centrum są super. Rzadko chodzimy do Parku Skowroniego - zieleń koło torów kolejowych
  • Odpowiedz
@MasterOf8:

Pracuję na ul. Pieszyckiej. Minusem tego rejonu jest problem z zasięgiem, ale jak masz Wi-Fi Calling, to problem z głowy.

W porównaniu do Manganowej, ta lokalizacja jest wg mnie o wiele
  • Odpowiedz