Dobra mam pytanie do eksperta. Mieszkam sobie w Anglii spoko zarabiam. Mam jakieś 30k oszczędności. Myśle ze jeszcze jakieś 3 lata i powinno być lekko 60k. Mój przyjaciel rozwija działalność, wiadomo burzliwe czasy chociaż sam nie narzeka i wychodzi na swoje to aby mocno rozwinąć firmę potrzebował by kapitału, wiadomo pracownicy i sprzęt. W sumie sam wyszedłem z inicjatywa ze w sumie mógł bym włożyć swoją kasę w jego firmę. Stworzyć jakiś rodzaj spółki czy coś(pewnie do dogadania ze specjalista) jedyne czego chciał bym wie dowiedzieć czy mógł bym moje zyski z tej umowy rozliczać w Uk. Powiedzmy Polska firma była by moją pracą w delegacji, naprawdę nie chce dokładać ani grosza w podatkach do tego Polskiego budżetu
Masz ciężki wybór albo kasa albo przyjaciel. Za 60 k kup w UK dom w kredyt do wynajmu. Lepiej na tym wyjdziesz. Na początku będzie różowo. Przestanie być jak temat kasy wjedzie na ławę, a w końcu się pojawi. Jak inwestujesz 60k funtów. To kasa musi mieć dla ciebie znaczenie. Zaczną się małe zgrzyty o drobnostki, później coraz większe.
@nativ: myślałem kiedyś i mieszkaniu czy chacie jest to lekko w zasięgu ale uważam ze cała firma przyjaciela ma potencjał zwłaszcza jak przeżyje jeszcze rok dwa. Bo jednak w Polsce recesja dotknie każdego
@nativ: tylko jest taka sytuacja ze przyjaciel ma w spadku duży magazyn z salą produkcyjną i ma już jakiś sprzęt kupiony za jakieś 200k także ten biznes już nie jest mały ale pracuje sam tak naprawdę na pracownika go jeszcze nie stać dlatego krok z mojej strony mógł by pozwolić na zatrudnienie nawet 2-3 pracowników na rok oraz brać więcej projektów co przyczyniło by się napewno na rozwój
Szczerze - oby się wam powiodło chociaż bardziej w czarnych niż różowych perspektywach to widzę.
Za 60 k kup w UK dom w kredyt do wynajmu. Lepiej na tym wyjdziesz.
Na początku będzie różowo. Przestanie być jak temat kasy wjedzie na ławę, a w końcu się pojawi. Jak inwestujesz 60k funtów. To kasa musi mieć dla ciebie znaczenie.
Zaczną się małe zgrzyty o drobnostki, później coraz większe.
A będziesz miał 30-60 k luzem.
Otwórz swoją firmę. Pomysł już masz ;)
Można spytać czym ten kumpel się zajmuje.