Wpis z mikrobloga

Uwaga, mam pytanie - czym się różni Rzymon od Sumlińskiego?

Gotowi?

[](https://www.youtube.com/watch?v=Ds7XMhwRJck)

Prawidłowa odpowiedź - niczym, bo obaj lubią pożyczyć sobie cudzą pracę.

Kreditsy za odkrycie wędrują do @Riess:

Niektóre teksty recenzenta się nawet powtarzają, tylko u Szymona są po polsku. Przypadeg? Np. od 3:40 w filmie szymona on mówi prawie słowo w słowo to co Mandalore u siebie od 7:00:

What if you paid off one section of the guards and not another, and the victim paid off all them? The guard here does not intervene, but the one next door with the crossbow does.

Jeśli zapłaciłem tylko jednej z frakcji z obozu? Bliższy strażnik nie będzie nie reagował, ale jego sąsiad z kuszą już tak.

https://www.wykop.pl/link/6837323/#comment-110492539

Brawo, @wojna_idei - chamskich plagiatów to chyba jeszcze w twojej twórczości nie było, co?

A nie, czekaj, niech zgadnę - ty się inspirowałeś, to tylko kilka fragmentów, to są inne emocje, jak tłumaczyła się kiedyś pewna gwiazdka TVN przyłapana na, ekhm...

...chamskim plagiacie.

#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #afera
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@0xFEE1DEAD:

No, tu mnie macie. Była to tajemnica tak głęboko skrywana, że jest o tym mówione na co drugim Q&A w przy pytaniach "ile osób pracuje nad kanałem", a lista stałych współpracowników od ponad roku wisi na naszej stronie :)

@wojna_idei:

Ciekawszy jest tu fakt że sam szymon widać zero researchu w temacie zrobił. (bo obejrzenie najpopularniejszych recek na
  • Odpowiedz
Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi, nawet jeśli to są tylko pojedyncza zdania, bo autor tekstu do tego odcinka wziął za to pieniądze. I wygląda na to, że będziemy musieli sobie teraz pogadać.

@wojna_idei: Czemu w takim razie filmik ciągle wisi? Wiesz że masz plagiat na kanale, ale niech wyświetlonka nabija?
  • Odpowiedz
@PochodnaFunkcji: musi odrobić swój błąd (tzn. to, że dał się złapać). Teraz trzeba byłoby obejrzeć jeszcze raz wszystkie recenzje i szukać innych hm... inspiracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PochodnaFunkcji: Przecież to standardowa taktyka @wojna_idei - jak ktoś go zmusi argumentami do wycofania się z jakiegoś filmu (w całości albo fragmentu), to napisze coś w przypiętym komentarz (tak późno jak to tylko możliwe) i tyle, film nadal nabija mu kliki. Obrzydliwy gość.
  • Odpowiedz
Co więcej nawet go nie kontroluje XD

@jamajskikanion: Zawsze warto przypomnieć jak ktoś mu wrzucił do filmiku pranksterów przebranych za kobiety jako ilustrację osób transseksualnych XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Oczywiście filmik nadal wisi, a temat przemilczany.
  • Odpowiedz
Fajne wybielanko widzę, jak zwykle wina zwalona na 'pracownika', ale nie martwcie się na pewno zostanie ukarany xD
  • Odpowiedz
@Radikesz:

Czy film zostanie zdjęty?

To zależy od stanowiska autora kanału "MandaloreGaming", bo to on jest tutaj stroną pokrzywdzoną. Jestem z nim w kontakcie i czekam na jego odpowiedź.
  • Odpowiedz
@wojna_idei: Ale nie ma tam za bardzo informacji o tym kto co robi. Nadal to ty jesteś twarzą projektu a stali współpracownicy nie wiadomo czym się zajmują. Czy stoją za kamerą, czy robią w promocji czy piszą cały tekst a ty tylko robisz jako lektor.
Wszyscy zakładają, że jesteś pomysłodawcą i autorem treści jakie nagrywasz bo nigdzie nie opisywałes tego w stylu "te odcinki piszemy i tworzymy w kilka osób,
  • Odpowiedz
@wojna_idei: Jak potrzebujesz teraz kogoś do pisania tekstów które będą:
a) wartościowe
b) nie będą zrzynką, a wynikiem researchu

To zapraszam do kontaktu przez formularze na stonawski.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cedrik: Jeśli masz jakieś swoje teksty, które szczególnie polecasz do przejrzenia, to zapraszam do podesłania ich na maila albo w tutaj w wiadomości prywatnej, by chyba akurat będziemy mieli wakat na stanowisku scenarzysty.
  • Odpowiedz
@SzerchanVanDogg: Bardzo się cieszę, że Pan tutaj pisze, bo właśnie szukałem do Pana jakiegoś bezpośredniego kontaktu (a na stronie go nie ma). Z uwagi, że jako nowy użytkownik nie może Pan pisać prywatnych wiadomości, to bardzo proszę napisać do mnie na wojnaidei@gmail.com
  • Odpowiedz