Aktywne Wpisy
xyperxyper +101
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +114
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
W całym tym zamieszaniu z Lattafami, Asadami i innymi zbrodniarzami Bliskiego Wschodu przychodzę do Was czymś nowym - poradnikiem perfumowych mistrzostw. Nie jest on jednak zwyczajny, poświęcony - jak dotąd wszystkie - tematowi jednej konkretnej edycji. Tym razem połączyłem w nim wyniki trzech ostatnich mistrzostw - najlepszych zapachów różanych, skórkowców oraz oczywiście zakończonych przed paroma dniami wetywerowców. Jest to więc, w pewnym sensie, kompendium dotyczące perfum z dominującą pojedynczą nutą - różą, skórą i wetywerią.
Poradnik ten zawiera łącznie aż 150 pozycji - 40 najwyżej przez Was ocenionych zapachów skórzanych praz po 55 różanych i wetyweriowych. Sposób uszeregowania ich w rankingu jest opisany we wstępie do poradnika. Każdy zapach ma przypisaną cenę za mililitr (podlegającą oczywiście fluktuacyjnym zmianom) oraz jest umieszczony w jednej z czterech grup cenowych, dla przejrzystości wyboru.
Poradnik najlepszych perfum (męskich i unisex) różanych/skórzanych/wetyweriowych znajdziecie tutaj.
W najbliższym czasie postaram się o cenową aktualizację poradnika najlepszych zapachów na jesień i zimę oraz przypięcie tylu, ile się da do belki tagu. Wszystkie dotychczasowe edycje dokładnie opisane wraz z wynikami możecie znaleźć w tym wpisie.
W bonusie dwa memiki w komentarzach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#perfumowemistrzostwa
#perfumy
Treść została ukryta...
A do fajnych mega tanich skór to dorzuce od siebie : Orientica Leather Oudh - 1,3pln/ml ( ͡° ͜ʖ ͡°)