Dobry wieczór, dziś 10 godzin pracy. Jestem chora. Głosu już nie mam. Jutro na szczęście wolne, więc będę się kurować. Szukam sposobu na szybkie wyleczenie przeziębienia - mam jeden dzień wolnego. Jutro miałam jechać na termy, ale chyba odpada, co nie?
Ogólnie tak się już przyzwyczaiłam do Krakowa i mieszkania tutaj, że nie wyobrażam sobie wrócić na wieś. Zawsze lubiłam miasto, ale odkąd mieszkam to jestem zakochana w wygodzie, komunikacji i dostępności wszystkiego.
Wyglądam dziś trochę jak kupa, ale to nic. Każdy czasem choruje. Dopadło mnie nagle. Rano wstałam i koniec, gardło, głowa, katar, a do pracy trzeba było iść, bo nie można sobie od tak nie przyjść.
Kochani, liczę na jakieś porady.
Ewentualnie zapraszam na mój serwer na DC (。◕‿‿◕。)
@smuteczek2000s: Theraflu wieczorem, od biedy jeszcze jakiś apap a rano od razu po wstaniu witamina C i przynajmniej mi zawsze przechodzą takie lekkie przeziębienia :X
@smuteczek2000s: są piwa bezalkoholowe ( ͡~ ͜ʖ͡°) @Mistborn: mocniejszy alko to mnie zawsze stawiał na nogi przy srogich przeziębieniach, serio. Jak ręką odjął zapchany nos, kichanie, ból gardła itp
@smuteczek2000s: i naprawdę ta praca jest warta dla ciebie tyle, żeby łazić tam chora?
Idź po prostu do lekarza, jutro. BTW, ten dzień wolny, jeśli pracujesz na legalu, dostaniesz w innym terminie, bo chorobowe i wolne to dwie różne kategorie nieobecności w pracy. Idź, wykuruj się porządnie i wyleż w cieple, nie sprzedawaj choroby dalej, nie niszcz sobie organizmu z tak głupiego powodu.
@bunnyboy: takie umowy się bierze, żeby nie być biednym, więc wtedy powinno być stać na tydzień przerwy od roboty. Z pracą nie było ostatnio najgorzej, to nie sytuacja sprzed dwudziestu lat, że praktycznie wymuszali takie umowy na pracownikach. @smuteczek2000s: doprecyzujesz?
@krystal_Tri_tapik: no grafik zrobiony, też #!$%@? w ostatniej chwili robić młyn. Też dużo osób jest na urlopach. To nie jest moje widzi mi się. Nagle nie będą wszyscy zmieniać grafiku, bo jestem chora i nie będzie ludzi do pracy.
@smuteczek2000s: masz naprawdę porąbane priorytety. Ja bym zrozumiała: kasy brak albo własna firma.
Nie chodzisz do pracy po to, żeby zaspokajać cudze potrzeby typu grafik - to problem właściciela, czy urlopy - to też problem właściciela. Jak i brak ludzi do pracy. Chodzisz do pracy po to, żeby zarobić na życie. Wykonujesz ją najlepiej jak potrafisz, póki jesteś w odpowiedniej formie do pracowania. Jak jesteś chora, idziesz na zwolnienie i nie
#film #lotr Żona pojechała na majówkę do swoich rodziców, niestety nie mogłem z nią jechać, co za pech, bo coś mnie tak #!$%@?ło w kostkę tak, że ta spuchła, że jest równa z łydka.No cóż, trzeba sobie jakoś radzić.
Dobry wieczór,
dziś 10 godzin pracy. Jestem chora. Głosu już nie mam. Jutro na szczęście wolne, więc będę się kurować.
Szukam sposobu na szybkie wyleczenie przeziębienia - mam jeden dzień wolnego. Jutro miałam jechać na termy, ale chyba odpada, co nie?
Ogólnie tak się już przyzwyczaiłam do Krakowa i mieszkania tutaj, że nie wyobrażam sobie wrócić na wieś. Zawsze lubiłam miasto, ale odkąd mieszkam to jestem zakochana w wygodzie, komunikacji i dostępności wszystkiego.
Wyglądam dziś trochę jak kupa, ale to nic. Każdy czasem choruje. Dopadło mnie nagle. Rano wstałam i koniec, gardło, głowa, katar, a do pracy trzeba było iść, bo nie można sobie od tak nie przyjść.
Kochani, liczę na jakieś porady.
Ewentualnie zapraszam na mój serwer na DC (。◕‿‿◕。)
Trzymajcie się i bądźcie zdrowi (ʘ‿ʘ)
@smuteczek2000s: ostatnio sobie dziennie pykam 10h i jest zajebiście ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@smuteczek2000s: zimny browar lub dwa zawsze u mnie działa na lekkie przeziębienie xD
@Lookazz: Jak ostatnio przyjąłem na ból gardła parę kielonów to musiałem błyskawicznie lecieć po antybiotyk XD
@Mistborn: mocniejszy alko to mnie zawsze stawiał na nogi przy srogich przeziębieniach, serio. Jak ręką odjął zapchany nos, kichanie, ból gardła itp
Idź po prostu do lekarza, jutro. BTW, ten dzień wolny, jeśli pracujesz na legalu, dostaniesz w innym terminie, bo chorobowe i wolne to dwie różne kategorie nieobecności w pracy. Idź, wykuruj się porządnie i wyleż w cieple, nie sprzedawaj choroby dalej, nie niszcz sobie organizmu z tak głupiego powodu.
Nie, żeby się nie dało, będziesz na lekach,
@smuteczek2000s: doprecyzujesz?
Nie chodzisz do pracy po to, żeby zaspokajać cudze potrzeby typu grafik - to problem właściciela, czy urlopy - to też problem właściciela. Jak i brak ludzi do pracy. Chodzisz do pracy po to, żeby zarobić na życie. Wykonujesz ją najlepiej jak potrafisz, póki jesteś w odpowiedniej formie do pracowania. Jak jesteś chora, idziesz na zwolnienie i nie
@Lookazz: U mnie to się okazała angina i być może dlatego nie podziałało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szpachlowanie!!! nic nie musisz mówić, wystarczy, że będziesz dobrze gładzie kładła.