Aktywne Wpisy

proweniencja +341

vieniasn +24
no i teraz nie czuję się bezpiecznie we własnym domu
ktoś tu był i naruszył spokoik izdebki to niewyobrażalne jest takie że ktoś był w jedynym miejscu na świecie które jest bezpieczne dla mózgu
straciłem ostatki spokoiku który był mi tak potrzebny
spokoik to najwyższa wartość a nie mam go
nie wiem jak tak żyć
ktoś tu był i naruszył spokoik izdebki to niewyobrażalne jest takie że ktoś był w jedynym miejscu na świecie które jest bezpieczne dla mózgu
straciłem ostatki spokoiku który był mi tak potrzebny
spokoik to najwyższa wartość a nie mam go
nie wiem jak tak żyć
źródło: temp_file3700780651222389400
Pobierz

Każdy bez raków, kasku i doświadczenia da radę pójść Chochołowską na Grzesia czy Kościeliską na Ornak i nie ma tu żadnego zagrożenia życia. Deszcz pada, ale nas nie zabije. Niebezpiecznie to jest przy przepaści, a poślizgnąć się i upaść możemy wszędzie. Ba, rękę złamałem w domu a nogę skręciłem niedawno idąc suchym chodnikiem. Śmieszne są te odpowiedzi straszące niedoświadczonych turystów, jak to jest niebezpiecznie - bzdura, ogarnijcie najprostsze szlaki i nie laźcie jak jest burza, dacie radę!
Zapraszam do dyskusji bo jest o czym.
#tatry #gory #trekking
To jest straszne jak ludzie idą w góry! Nie zdają sobie sprawy z zagrożenia! Ja wchodziłem w zeszłym roku na Giewont, lipiec, skwar, wszyscy w krótkich spodenkach, japonki, klapki, małe dzieci - koszmar! Ja jedyny byłem przygotowany: dwa czekany, raki, profesjonalna odzież, specjalistyczny mocno spłaszczony namiot (żeby opierał się wiatrom), butle z tlenem - najgorsze były te ich drwiące spojrzenia ignorantów. A przecież to GÓRY i wszystko może się