Wpis z mikrobloga

@thedev: Wygląda bardzo dobrze. Jak podniesiesz kamień czy na czym tam pieczesz jeszcze wyżej do góry, pod samą grzałkę i będziesz wrzucał kiedy grzałka będzie maksymalnie czerwona, to skrócisz czas pieczenia do jakichś trzech minut i brzegi się fajnie przypieką.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@thedev: Przepis? Na kamieniu to pieczesz?
@SosPomidorowy: Niee, na zwykłej blaszce od piekarnika - za dużo syfu i zabawy z kamieniem.
1kg mąki, 660g wody, 1g suchych drożdży, pół łyżeczki cukru, sól - najpierw zaczyn potem reszta składników, 6 godzin w ciepłym i minimum 24h w lodówce - po 4 dniach w lodówce ciasto jest zupeeełnie inne, lżejsze, bardziej delikatne.

@thedev: Wygląda bardzo dobrze. Jak podniesiesz kamień czy na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@thedev: ciasto jest lepsze z lodówki, ale nie zachodzi wtedy fermentacja.

@Powuyo: okej, w takim razie dowolny proces który kryje się pod hasłem "fermentacja na zimno" ;)
  • Odpowiedz