Aktywne Wpisy
testoviron17 +266
Mordunie, on ma 73 lata, a śmieszkujemy jak coś przekręca, a my w jego wieku to z robakami nawet już pewnie nie pogadamy xD
#mecz
#mecz
noipmezc +3
#gry
jakie polecacie gry w kturych mozna wcielić sie w role detektywa?
la noire odpada - sprawdzilem i na nowym sprzecie chodzi jak guwno, a z jakimis fixami psuje misje
jakie polecacie gry w kturych mozna wcielić sie w role detektywa?
la noire odpada - sprawdzilem i na nowym sprzecie chodzi jak guwno, a z jakimis fixami psuje misje
Mówią, że szczęście przeszkadza. Szczęście zwycięskiego czarnego Brazylijczyka w Europie niepokoi o wiele bardziej.
Ale moje pragnienie wygrania, mój uśmiech i błysk w oczach są znacznie większe. Nawet sobie tego nie wyobrażasz.
W jednym oświadczeniu padłem ofiarą ksenofobii i rasizmu. Ale nic z tego nie zaczęło się wczoraj.
Tygodnie temu zaczęli kryminalizować moje tańce. Tańce, które nie są moje. Należą do Ronaldinho, Neymara, Paquetá, Griezmanna, João Félixa, Matheusa Cunha… należą do brazylijskich artystów funk i samby, śpiewaków reggaeton i czarnych Amerykanów.
Są to tańce upamiętniające różnorodność kulturową świata. Zaakceptuj to, szanuj to. Nie zamierzam przestać.
Pochodzę z kraju, w którym ubóstwo jest bardzo duże, gdzie ludzie nie mają dostępu do edukacji... aw wielu przypadkach nie ma jedzenia na stole!
Zwykle nie przychodzę publicznie, aby odeprzeć krytykę. Atakują mnie, a ja nic nie mówię. Chwalą mnie, a ja też się nie odzywam. Pracuję! Dużo pracuję.
Na boisku i poza nim. Opracowałem aplikację, która pomaga w edukacji dzieci w szkołach publicznych bez pomocy finansowej od nikogo. Robię szkołę z moim imieniem. Zrobię znacznie więcej dla edukacji. Chcę, aby następne pokolenia były przygotowane, tak jak ja, do walki z rasistami i ksenofobami.
Zawsze staram się być profesjonalistą i wzorowym obywatelem. Ale to nie klika, to nie jest popularne w Internecie, ani nie motywuje tchórzy do agresywnego mówienia o ludziach, których nawet nie znają.
Scenariusz zawsze kończy się przeprosinami i „zostałem źle zrozumiany”. Ale powtarzam to dla Ciebie, rasisto:
Nie przestanę tańczyć. Czy na Sambadrome, na Bernabéu czy gdziekolwiek.
Z miłością i uśmiechem kogoś bardzo szczęśliwego,
Vini Jr. #bailavinijr "
Tańcz Vini 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#realmadryt #mecz #pilkanozna