Wpis z mikrobloga

@thority: no denerwujące to że z nikim nie podyskutujesz bo ciężko znaleźć wpis o stricte koszykówce, oraz że jak coś napiszesz, to ktoś kto chce przeczytać coś więcej niż "XD" tego nie odnajdzie...
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: Wielki szacun dla naszych, stworzyli zespół, którego wartość znacznie przewyższała sumę indywidualnych umiejętności każdego z nich. Nie oszukujmy się - do kadry takich Francuzów na euro to z naszych by się pewnie Ponitka załapał i tyle. Żelazna defensywa to było dla nas zbyt wiele, oby w meczu o brąz było lepiej!
  • Odpowiedz
@Lkg95: oczywiście, ja mówiłem w kontekście obrazu gry Słoweńców i Francuzów meczach z nami, czyli coś czego się nie robi (ale Ty też zrobiłeś), czyli porównanie do siebie dwóch różnych meczów :)
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: ja bardzo bym chciał, żeby zdobyli medal, ale nie wiem, czy starczy im siły i szczęścia, bo ta pula mogła się już wyczerpać. Szczerze, to myślałem, że będzie to gorzej wyglądać, ale różnica będzie mniejsza ;) NIe mamy podkoszowych, na obwodzie ledwo przebłyski, standardowe problemy z dynamiką akcji, przez co jakakolwiek presja powoduje, że potrzebujemy 2x wiecej czasu niż szybsze zespoły żeby cokolwiek rzutowego sklecić. Sochan wiele nie zmieni.
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: Sukces może być impulsem, ale za sterami związku i okolic muszą być ludzie z głowa na karku. Widać po siatkówce, jak sukces został przekuty na lata sukcesów i stały narybek świetnych zawodników. Mamy też przykład odwrotny, piłka ręczna, wybitne pokolenie i nie poszło za tym absolutnie nic. Niestety, dla basketu raczej widzę bramkę numer 2
  • Odpowiedz
Sukces może być impulsem, ale za sterami związku i okolic muszą być ludzie z głowa na karku

@kosteq64: są ci sami co 3 lata temu, sukces niby jest, zainteresowanie wciąż zerowe i wszystko na trytytkę się trzyma
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: brakowało drive and kickow w momencie kiedy gobert nam zamurował pomalowane. kilka akcji tego typu trzeba było spróbować i jakby wpadło ze 2 razy to by się obrona pod koszem rozluźniła i pozwoliła na wjazdy, które usilnie nam zamykali.
  • Odpowiedz
@kosteq64 Sochan nie do końca jest naszym sukcesem. Wychowany na obcym rynku, do tego ciemnoskóry. Dla Polaka wystarczy, aby nie był traktowany jako swój. Kilka lat temu był sukces w MŚ, ale nie przełożyło się to na popularność. Ci, co oglądali kosza, dalej oglądają, reszta to kibice chwilowego sukcesu. Nie mogę narzekać, bo ja jestem takim samym przypadkiem, jeśli chodzi o siatkę. Nie oglądam, ale Polacy zaszli wysoko, to z ciekawości
  • Odpowiedz
Sochan nie do końca jest naszym sukcesem

@ogrod87: dyplomatycznym, co w przypadku człowieka który ma związek z drugą ojczyzną, mówi po polsku i chce tu grać nie powinno być wielkim wyczynem - ale dla tych nieudaczników jest, i przynajmniej tyle dobrze :)
  • Odpowiedz