Wpis z mikrobloga

@kociolov: to że capcom coś zrobił nie oznacza, że teraz każdy dev ma obowiązek dodawać tryb TPP do każdego FPS, właściwie to wymuszanie przez graczy na devach zmiany oryginalnej koncepcji jest bez sensu, ale tajemnicą nie jest, że capcom zrobi wszystko, byle tylko wcisnąc ludziom ponownie te samą grę
@tarkaz: przecież tu nie chodzi o "dodawanie do każdej gry FPP trybu TPP" tylko o reagowanie na prośby community, co cdpr ma w dupie od ogłoszenia, że cybercrap będzie tylko z FPP. A tłumaczenie, że tryb FPP popsułby immersję można sobie w dupę wsadzić, biorąc pod uwagę ile pracy włożyli w psucie immersji #!$%@? wszystkim. Że co? Że nie taki był zamiar? No i spoko, ale jest półtora roku po premierze,
@Prezydent_Polski: nie zesraj się tam ( ͡° ͜ʖ ͡°) chcesz sobie pograć w TPP i poganiać się z policją to pograj sobie w GTA, redzi ewidentnie chcieli stworzyć coś innego i postawili na immersyjność, więc jest to oczywiste, że gra jest z perspektywy pierwszej osoby... masz z tym problem to jest Twoja sprawa, ja nie zamierzam Ci nic tłumaczyć, bo i tak nie przebije się przez beton
@tarkaz: Tak, chcieli zrobić coś innego, więc w odróżnieniu od wiedźmina #!$%@? tą grę jak gówno. W sumie im się udało. Jaki był problem, że nie mogli zrobić jak w falloucie i widoku FPP (zalecane) i widoku TPP (niezalecane)? Bo silnik ma taką mozliwość. Ja się będę zesrywał ile będę chciał a ty choćby Ci redzi pluli w ryj (co robią wszystkim graczom) mów że deszcz pada.
aki był problem, że nie mogli zrobić jak w falloucie i widoku FPP (zalecane) i widoku TPP (niezalecane)?

@Prezydent_Polski: inna koncepcja ¯\_(ツ)_/¯ już Ci pisałem, że ja Ci tego nie wytłumaczę, może kiedyś sam zrozumiesz różnicę, ale wątpię, raczej zawsze będziesz się zastanawiał czemu tak, a nie inaczej xD jak chcesz to zastanów się czemu np. w grach na VR jest widok pierwszoosobowy, a nie zza pleców ( ͡° ͜
@Prezydent_Polski: @tarkaz: dodanie TPP byłby kolejnym argumentem za tym, aby przejść grę ponownie. Przecież cutscenek nie byłoby trzeba reżyserować na nowo, i tak są zrobione w ten sposób, ze nie widać cięć i pojawiania się aktorów. Wystarczyłoby, aby wyreżyserować do tego ujęcia kamer. Dodanie TTP przecież nie uczyni z tego klona GTA, a co za debilny argument, tak sami jak ten z VR, przecież ta technologia była stworzona di tego,
@WlasnieInstalujeWindowsa: Wszystkie tezy stawiane przez @tarkaz w kwestii cyberpunka to fanbojski bełkot i oba "argumenty" które przytoczył to jest #!$%@? dramat jak powiedział kiedyś wielki polak stonoga zbigniew.

Jak dla mnie to jedyny powód dla którego nie chcieli robić TPP to to, że nie nagrali motion capture (oszczędność czasu i pieniędzy a potem i tak by nie poszło na starych konsolach więc oszczędzali na wielokątach xDDD) dla postaci protagonisty co widać
@WlasnieInstalujeWindowsa:

z tego co czytałem chyba dodali w końcu przenoszenie statystyk z elementu ubioru na inny

tak, racja było coś takiego, zapomniałem. Ale to tylko gorzej dla nich... bo jeden problem z głowy. Jeszcze te animacje zrobić, a i dojeb na konsolach starej PS4 dodatkowo postać do wygenerowania z miliardów wielokątów xD Przecież w pakiecie do gry by gaśnicę dodawali xD

Wiadomo, dodanie TPP wiązałoby się z dodatkową pracą, co prawda
TPP byłby kolejnym argumentem za tym, aby przejść grę ponownie

@WlasnieInstalujeWindowsa:

to, że nie nagrali motion capture (oszczędność czasu i pieniędzy

@Prezydent_Polski:

kisnę z was obu xD ważne, że się dogadujecie chłopaczki, w GTA online pewnie bylibyście dobrą drużyną, a co do CP2077 niech redzi od razu idą za ciosem i niech dadzą opcję w DLC, żeby V latał samolotem po mieście i strzelał rakietami do wszystkiego, wtedy to będzie