Wpis z mikrobloga

Wyobraźcie sobie co byście zrobili w tej chwili gdyby w marcu Ukraina została zdobyta w całości, Rosja stworzyła by rząd marionetkowy i wspólnie wraz z Białorusią zarządziła by wspólne "ćwiczenia" wojskowe w Kaliningradzie, okolicach Grodna oraz jakieś 30km od granicy PL-UA gdzie łączne siły wynosiłyby ~300tys ludzi i masa sprzętu sugerującego jawną inwazję.. obecnie nie do pomyślenia ale gdyby nie opór Ukrainy w pierwszych dniach wojny co pozwoliło na coraz silniejsze wsparcie NATO taki scenariusz uważam na bardzo możliwy.. :)
#ukraina #rosja #wojna #przemyslenia
Pobierz Dalinar - Wyobraźcie sobie co byście zrobili w tej chwili gdyby w marcu Ukraina zosta...
źródło: comment_1663259297jiY06xKQwyJVcXu5euAks3.jpg
  • 31
@Dalinar: myślę że wywiad NATO doskonale sobie zdawał sprawę że armia Putina to #!$%@? na resorach i jedyne co by zdziałali to okupacja sławojki na Podlasiu, zanim bylibyśmy na Kremlu razem z armią NATO ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dalinar: @dzangyl: Nic by to nie zmieniło, Ukraina się broni głównie dzięki zachodniemu sprzętowi, jakby polegli, to by zachód Polskę obładował całym sprzętem. Ludzie nic nie znaczą, jak ich umieszczasz w czołgach typu t-64 i dajesz karabiny z XIX w. a walczą na gości z noktowizją, termowizją i innymi cudami.
Do tego NATO byłoby w konflikcie i tematu zamknięcia nieba nad Polską by nie było, bo niebo byłoby zamknięte i
marzylbym żeby naruszyli naszą granicę po czym NATO w pół roku zajęłoby Białoruś i zachodna Ukraine ustanawiając tam demokratyczne rządy. A pozniej by sie zobaczyło

@Jestem_robotem123: no nie wiem nie wiem. po zajeciu ukrainy moze i by nawet potezne nato sie lekko obsralo i wycofalo swoich zolnierzy, a nam by wyslali co najwyzej sprzecior i walczcie polaczki xD w dodatku mieliby 40 mln ukraincow jako mieso armatnie. oj bylby klops.
@Jestem_robotem123: wrecz przeciwinie, ani jednego filmiku z chlopem nie widzialem. Po prostu umowy umowami, a zycie zyciem - popatrz na te hehe ruskie nato i jak rzucili sie z pomoca armenii. Myslisz ze byloby bardzo inaczej jakby to ruskie byli po zwycieskiej stronie? Podobnie bylo jak zajmowali krym - wszyscy zdygali i dlatego robili dobrze putinowi. A jak teraz dostaja w d00pe to wszyscy kpia z rosyjskiego niedzwiedzia i nawet gruzini