Wpis z mikrobloga

@taktomojekonto: Dzwon na straż miejską, albo nawet i pożarną, skoro zastawił drogę pożarową i nie możesz wyjść z budynku. Odholują to może będzie mądrzejszy, jak poszuka auta
  • Odpowiedz
@xTortox: Niemniej jednak droga pożarowa jest zablokowana. Wyobraźmy sobie sytuacje, w której pali się w budynku. Którędy wyjdziesz, jak jakiś turysta Ci wyjście z budynku zastawił?
  • Odpowiedz
@korbuzz: zacznijmy od tego, że w prawie o ruchu drogowym (które jest jedynym prawem regulującym zasady parkowania) nie ma żadnego pojęcia drogi przeciwpożarowej. Podobnie straż pożarna nie jest służba w jakikolwiek sposób uprawniona do podejmowania czynności w takich sprawach. Wbrew jakimś tam wyobrażeniom (nie wiem skąd wziętych) nie holują aut, nie dają mandatów. Tym się zajmuje policja i straż miejska, o ile są w ogóle jakiekolwiek podstawy prawne do działania. Tutaj
  • Odpowiedz
@Karoleer: Masz w stu procentach rację - trochę skróciłem myśl, bo nie mam dzisiaj zbyt dużo czasu na Wykop ;) Uprawnienia mandatowe posiadają - w tym zakresie który podsyłasz. Ale po pierwsze - w ogóle z nich nie korzystają (przynajmniej w moim województwie - od paru lat nie wystawili ani jednego mandatu), a po drugie - w kwestiach związanych z nieprawidłowym parkowaniem to właściwie martwy przepis ;) Ciężko nałożyć na kogoś
  • Odpowiedz
@taktomojekonto: @mkorsov: Ja bym w miarę możliwości odczekał godzinę i dopiero wtedy poszukał cięższego kamienia. Zdarzają się przypadki losowe, że trzeba zaparkować jak najszybciej blisko wyjścia. Może to być np. chęć przetransportowania kogoś do lub ze szpitala. Nie ma jednak powodu, aby nie dało się umieścić kartki z wyjaśnieniem za szybę. Ja bym tak zrobił. Sam kiedyś chciałem uszkodzić samochód, który notorycznie parkował na kopercie przed wejściem, a nie miał
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Antibambino: Można zadzwonić po straż miejska, ja jestem daleki od tego żeby niszczyć czyjąś własność. Ale takie coś się zdarza jak mieszka w okolicy jakaś patologia.
  • Odpowiedz