Wpis z mikrobloga

Zastanawiacie się czasem, skąd się bierze wysyp prorosyjskich komentarzy pod prawie każdym artykułem na dużych polskich portalach? No to zobaczcie tu. Rosyjska państwowa agencja informacyjna RIA opublikowała artykuł pod tytułem "Pora z tym skończyć! Polacy wściekli z powodu ukraińskich "turystów" https://ria. ru/20220819/polyaki-1810661587.html
Co w treści? Analiza badań opinii publicznej? Wypowiedzi jakichś polityków czy znanych osób? Nie, treść to komentarze z Interii XD

Zagrożenie dla Polski to proukraińskie działania rządu - uważa fhr.

Te miliony ukraińskich „turystów” to duże zagrożenie dla polskiego budżetu – podkreślił Zgadza się

Rząd zamiast pomagać Polakom, pomaga innym, a oni wykorzystują to, co należy do nas. Jestem w szoku. – narzekał Ftuj

Największym zagrożeniem dla państwa polskiego jest Ukraina i ukraińskie darmozjady. My ich sponsorujemy, a oni bawią się do odcięcia i nie walczą o swój kraj. Wystarczy pojechać do popularnych turystycznych miast, żeby to zobaczyć" - zauważył Maxx

Zagrożeniem i to śmiertelnym dla Polski jest obecność Ukraińców. Pozostaje tylko czekać, aż zaczną mordować Polaków, bo czują się tu zupełnie bezkarni. Nie mówiąc już o tym, że rząd niszczy kraj, ” podsumowali czytelnicy.

Tak samo to wygląda w przypadku innych krajów. Jeśli nie ma jakichś prorosyjskich manifestacji albo wypowiedzi polityków, trzeba budować wrażenie prorosyjskości biorąc np. komentarze z Die Welt krytykujące wizytę szefowej niemieckiego MSZ w Kijowie - https://ria. ru/20220910/berbok-1815825849.html

#ukraina #rosja #wojna #ruskapropaganda
JPRW - Zastanawiacie się czasem, skąd się bierze wysyp prorosyjskich komentarzy pod p...

źródło: comment_1662811922Hr4tbge9r9PAPtxE6xptQL.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
@rozdartapyta: no dla mnie to trochę zaskoczenie, spodziewałem się raczej że na użytek naszych lewicowych i prawicowych ekstremistów. ale to by trochę wyjaśniało dlaczego najwięcej ich jest w sekcjach komentarzy ze stron które są zwykle puste, w czymś większym nie mogliby budować takiego obrazka
  • Odpowiedz