Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#kryptowaluty #bitcoin

W marcu rozpocząłem DCA, czytałem, że to dobra metoda, szczególnie na początek.

Moja średnia cena wygląda słabo patrząc na to co się dzieje ostatnio, warto nadal trzymać się tej metody?

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63187532ca8dcba1dc1bafb4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: oczywiście, że tak, potrzeba tylko przytrzymać dłużej. Rok z hakiem to jest stanowczo za krótko. Standardowo polecam z 4 lata, a najlepiej tak długo, jak możesz - na zasadzie: co po 4 latach? zarobisz na BTC, wypłacisz pieniądze do fiata i będziesz patrzył jak się rozpływają? Po prostu traktuj BTC jako długoterminowe konto oszczędnościowe.

Zerknij sobie na https://dcabtc.com i zobacz jak to wyglądało w przeszłości. Często nawet 2 lata
  • Odpowiedz
@Kolczaneiro: Co ma strategia DCA, kiedy zaczynasz kupować jak jest drogo, podczas wojny i w czasie zaciesniania polityki monetarnej? Chyba oczywiste, że będą spadki, teraz gaktycznie zostaje Ci DCA przez kilkanaście miesięcy i sprzedaż na górce, albo kupowanie w dołkah, ale może najpierw zyskaj jakąś wiedzę makroekonomiczną typu jest mało pieniedzy w obiegu - czekasz na dołek, jest duże liqudity - czekasz na górkę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: Kupowałem bitka po 16000 przed tym jak dobil do 19000 i zlecial ma 3000. Myslisz ze nie zadawalem sobie glupich pytan będąc 85% na minusie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przehodlowalem prawie 2 lata potem wyszedłem ostatecznie na 240% ROI. Jasne ze gdybym sprzedal za 19000 odkupil na dolku i sprzedal na szczycie 60k byloby o wiele więcej. Ale to sa bajki szkoleniowców. Zycie to zycie. Wazne w DCA to nie sprzedawac na stracie. To jest cale clue zabawy.

Zamiast masy glupich zadaj sobie jedno mądre .

Czy wierzę ze ta technologia ma przyszłość i
  • Odpowiedz