Aktywne Wpisy
JebawczanRysionu +189
Niedawno skończyłem 26 lat.
Właśnie dostałem wypłatę i jest o 1000 złotych niższa.
Może i składki zdrowotne są wysokie, ale za to NFZ jest niedofinansowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego, od teraz mogę swoim podatkiem dochodowym dokładać się bardziej do dopłat dla deweloperów w zbliżającym się programie kredytu na start.
#czujedobrzeczlowiek #kredyt0procent #nieruchomosci #kredytnastart #zalesie
Właśnie dostałem wypłatę i jest o 1000 złotych niższa.
Może i składki zdrowotne są wysokie, ale za to NFZ jest niedofinansowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego, od teraz mogę swoim podatkiem dochodowym dokładać się bardziej do dopłat dla deweloperów w zbliżającym się programie kredytu na start.
#czujedobrzeczlowiek #kredyt0procent #nieruchomosci #kredytnastart #zalesie
HrabiaTruposz +364
1. Chce pożyczyć dziewczynie 45tys na spłatę kredytu.
2. Dziewczyna ma działkę o wartości 50-60tys.
3. Ja i moja dziewczyna chcemy aby zamiast pieniedzy przeniosla na mnie 100% własnosci tej dzialki.
I teraz pytanie. Jak to wszystko ugryźć żeby wyszlo latwo i tanio? Najlepiej napisac krok po kroku co robić
@Bartezzz92: 1. Spisz umowę z dziewczyną, lub weź z nią ślub cywilny.
Każda czynność prawna dotycząca nieruchomości wymaga notariusza.
@niegwynebleid tyle to i ja wiem( ͡º ͜ʖ͡º)
@maci3nty moglbym jej dac te 45tys ale chce mieć jednak te zabezpieczenie jakby "coś sie popsulo miedzy nami"( ͡° ͜ʖ ͡°)
@buzzardpl tak, ale trzeba wtedy płacić podatek + notariusz + papiery do sprzedaży to wyjdzie z
@Bartezzz92: Można, tylko musicie spisać taką umowę.
Istnieje coś takiego jak prywatna pożyczka pod zastaw. Nie będzie bublem jeśli będzie odpowiednio opisane.
W ogóle byłoby proście jakbyś @Bartezzz92 napisał na czym Ci serio zależy, bo najpierw mówisz, że chcesz działkę zamiast pieniędzy - więc sprzedaż, a teraz jednak chcesz działkę tylko jak nie spłaci, czyli jednak pożyczasz. Tylko, że jednocześnie mówisz "mógłbym dać pieniądze". Serio ciężko Cię skumać.
A niech nawet zaliczką będzie 100% (tu się notariusz musi wypowiedzieć, lepiej 99%)
Masz wtedy prawnie zabezpieczone na ile się da bez konieczności kupna tej nieruchomości (która może być niesprzedawalna), zapłaty pcc i łatwości zwrotu środków.
no więc niech Ci sprzeda a Ty ją kup ( ͡° ͜ʖ ͡°)
od 60k wyjdzie około 3k opłat z podatkiem