@Umbrella_Corporation_: co najwyżej 20% mniej niż podają...ale tylko w niektórych przypadkach. Zniszczone sprzęty można zweryfikować ;) Jest nawet strona gdzie są zdjęcia.
1. Dobra. Patrzymy na oryxa - około 1000 czołgów zniszczonych. Co zostało zniszczone? Sprzęt nowszy, zmodernizowany, oparty o zachodnie komponenty. Ile takich czołgów miali ruskie przed wojną? Około 3 tysięcy. Czyli potwierdzone straty w nowym sprzęcie to 1/3 stanu sprzed wojny. O tym jak bardzo różnią się możliwości czołgów zmodernizowanych od tych z konserwy pisałem już nie raz. Brak precyzyjnego dalmierza laserowego, brak komputera balistycznego, brak kamery termowizyjnej,
2. Przy zajmowaniu terenu zliczanie strat jest proste. Ruskie gówno leży i się dopala albo rdzewieje. Podchodzisz i robisz zdjęcie lub film. W momencie kiedy zniszczony sprzęt pozostaje na zajętym przez wroga terenie sprawa się komplikuje.
@ToNieOn: najgorsze do udokumentowania są te sprzęty ktore były na moscie pontonowym i są pod woda
@Pawel993: licząc ruskie zapasy, możliwości produkcyjne i to co mogą odremontować/sprowadzić można mniej więcej policzyć na ile jeszcze starczy im artylerii lufowej i MLRS jeśli Ukraińcy będą im to niszczy w obecnym tempie?
Wrzucalem dzisiaj filmik rozebranej kobiety ktora dumnie terrorysci z Palestyny wiezli na tyle ich auta z polamanymi rekoma i nogami, okazalo sie ze to obywatelka Niemiec ktora byla akurat w Izraelu na urlopie i spotkal ja niespodziewanie Islamski swiat. #izrael #palestyna #wojna #terroryzm
tag do obserwowania -> #ruskiestraty
#rosja #wojna #ukraina
1. Dobra. Patrzymy na oryxa - około 1000 czołgów zniszczonych. Co zostało zniszczone? Sprzęt nowszy, zmodernizowany, oparty o zachodnie komponenty. Ile takich czołgów miali ruskie przed wojną? Około 3 tysięcy. Czyli potwierdzone straty w nowym sprzęcie to 1/3 stanu sprzed wojny. O tym jak bardzo różnią się możliwości czołgów zmodernizowanych od tych z konserwy pisałem już nie raz. Brak precyzyjnego dalmierza laserowego, brak komputera balistycznego, brak kamery termowizyjnej,
@ToNieOn: najgorsze do udokumentowania są te sprzęty ktore były na moscie pontonowym i są pod woda