Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@ExtractVitae: bo ludzie tacy jak @vegetassj1 nie mają pojęcia o czym mówią i jak profesjonalne potrafią być jednostki OSP i że odgrywają one kluczową rolę w zapewnieniu bezpieczeństwa pożarowego. Beka jest stąd, że są nieprofesjonalne jednostki, które są po prostu organizacją, która generalnie nie ma nic wspólnego z gaszeniem pożarów. Bez uprawnień i tak nie mogą się pojawić na miejscu zdarzenia ani przystąpić do działań gaśniczych
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@vegetassj1: niekoniecznie, bo sam nie mam żadnych uprawnień i na żadne akcje nie jeżdżę (też dlatego, że moja jednostka nie jest odpowiednio wyposażona do większych akcji, a małych jest niewiele xd), po prostu ochotnicze straże są profesjonalne, te wpisane do KSRG mają komplet wyposażenia taki, jak PSP i sam system z OSP rozrzuconymi po wsiach sprawia, że straż pojawia się na miejscu zdarzenia o wiele szybciej, niż miałoby to miejsce w
@vegetassj1 ale ja nie twierdzę że się nie piję, sami lubimy sobie piwko otworzyć w remizie, z tym że to raczej przy akcjach typu koszenie trawy wokół remizy, porządki, czy jakieś zebrania, zresztą cześć memow w tej tematyce mnie mega bawi, wystarczy brać to z przymrużeniem oka xd