Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Skaczę od projektu do projektu, bo wiecznie mało hajsu, skaczę jak mi się znudzi, skaczę jak zespół nie do życia. Dotarłem do może nie idealnego miejsca, ale mam przestrzeń i możliwości by w końcu zrobić coś lepiej. Mam sympatyczny (choć technicznie słabszy) zespół. Hajs jak na moją technologię w okolicy sufitu - trzeba by za granicę uciekać aby było lepiej a jakoś nie umiałem znaleźć nic. Ogólnie no jest okej.
Ale... Po kilku miesiącach znowu mi się nie chce, siedzę, wegetuję.

Macie jakiś sposób aby pracować w pracy? ( wiem jak to brzmi xD ).
Co robicie aby wam się chciało?

#programista #programista15k #programista25k #programowanie

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #630a60d6e1ffb3d8a8a6151d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Skaczę od projektu do projektu, bo ...

źródło: comment_1661627177Hh6zzTgxZutNM6iMvajAfq.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: bo programowanie nie jest dla wszystkich, nie chodzi o wiedzę, ale o to siedzenie przy lapku/pc, niestety sam coś o tym wiem, z tym że ja nie jestem programistą, ale jak nie widzę efektów, jak nie mam kontaktu z ludźmi to mam zawisy, takie że brak mi koncentracji, brak mi konsekwencji w działaniu etc - mimo że wiedza jest (nie typowo programistyczna, bo to dla mnie za nudne). Programowanie
  • Odpowiedz
anon: Ja wlasnie w pracbaza robie podobny eksperyment. Z robotą obrabiam sie w projekcie za dwóch, a spedzam na pracy max 3-4h dziennie. Czasem trzeba dłużej, czasem krócej. Wpadl mi do glowy drugi etat, powiedzmy początkowo jako junior. Ale by sprawdzić czy to sie uda, zacząłem ciągnąć na boku drugi projekt ot taki do szulfady ale w lekko innym stacku niz na codzień nad ktorym pracuje pozostałe 3-4h dziennie. Ogolnie wychodzi
  • Odpowiedz
Ogolnie wychodzi to względnie spoko tylko nie wiem jak pogodzic ewentualne spotkania których czasem mam kilka dziennie i moze być konflikt jakis. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@AnonimoweMirkoWyznania: mój kolega to jakoś ogarnął, ma w dwóch firmach daily o tej samej porze

obok dwa lapki z podłączonymi słuchawkami i daje radę, mówi, że żeby go na dwóch daily na raz o coś zapytali to szansa jak w
  • Odpowiedz
no ale wtedy nowi kumple zobaczą że wciąż jesteś w starym projekcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@movsd: albo że linkedina aktualizujesz tylko gdy szukasz pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°) myślę że to szukanie problemów na siłę
  • Odpowiedz