Aktywne Wpisy
LetMeStay +373
Zmiany na lepsze.
Nick_Login +120
Uwaga, anony, mam ważny komunikat. Tak wygląda #szaramyszkadlaanonka, a nie te wasze poszpachlowane lambadziary, które wrzucacie na tag.
Kiedyś było takich więcej. Dziś jedna na milion.
#tinder #rozowepaski
Kiedyś było takich więcej. Dziś jedna na milion.
#tinder #rozowepaski
#it #programowanie #programista15k
Jaki język wybrać do nauki?
@Krolik: jak ja zmieniałem język w swoich projektach, to odbywało się to bez przepisywania czegokolwiek/pisania od nowa, za to pisaniem nowych już funkcjonalności w nowym już języku. Dlatego to architektura aplikacji jest tak z milion razy istotniejsza od użytego języka, bo
Jaki znowu język wymusza stosowanie bibliotek jak większość języków umozliwia dociągnięcie natywnego kodu w ten czy inny sposób xD
Python to już w ogóle jedzie na bibliotekach napisanych w C++ na grubo
@dalis05: to samo ty - co ma
Komentarz usunięty przez autora
Nie chodzi o to, że jestem wielkim ekspertem bo nie jestem. Chodzi o to, że to wstyd dla programisty pisać takie rzeczy jak wy wyżej. Zresztą za każdym razem na tym portalu tak jest.
stąd często "skleja" się w nim projekty z różnych dziedzin jak ML + proste API w djano do tego, często się w nim pisze jakieś poboczne toole do czegoś innego, w czystym webie jak już to się często oczekuje full-stacka
stąd mega ciężko znaleźć pracę jako początkujący, bo trzeba ogarniać kilka dziedzin na raz,
@powaznyczlowiek: no, jeśli pattern matching to dla Ciebie syntax sugar, to w takim razie wszystkie języki to syntax sugar nad asemblerem. Poza tym nie twierdziłem, że Python nie jest językiem wysokiego poziomu. C też jest językiem wysokiego poziomu. Stwierdziłem, że w porównaniu z innymi nowoczesnymi językami, Pythonowi brakuje siły ekspresji i