Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie irytuje, że 90% populacji w PL nie wie do czego ten pas służy i jak z niego korzystać?

@kubex_to_ja: a może właśnie oni wiedzą, a Ty nie? Ten pas to lawa
  • Odpowiedz
Czy tylko mnie irytuje, że 90% populacji w PL nie wie do czego ten pas służy i jak z niego korzystać?

@kubex_to_ja: Też mnie wnerwiają cwaniaki co to sobie pędzą nim do samego końca zamiast grzecznie zatrzymać się w miejscu gdzie kończy się ciągła linia, zaczekać losową ilość czasu, a następnie władować się tuż przed kogoś jadącego drogą z pierwszeństwem.
  • Odpowiedz

@kubex_to_ja: nie, prawie nigdy nie spotykam się z tym problemem nie powiedziałbym tak nawet o 1% kierowców, a jakoś na wykopie ten problem jest powszechny
  • Odpowiedz
@Kouros: to dziwne, bo rzadko kiedy widzę, aby auto wykorzystywało całą długość tego pasa i nabierało prędości tak aby nie przeszkadzać innym, którzy już się na tej drodze znajdują. Za to nagminne widzę, ja jedzie taka ośla łąka i mając 50/60 km/h #!$%@? się ludziom pod maske
  • Odpowiedz
@kubex_to_ja: to irytuje każdego kto trochę więcej jeździ, i musi nagle hamować bo debil z pasa rozbiegowego wjeżdża na środkowy albo lewy mając 30-50km/h na ekspresówkę albo autostradę
  • Odpowiedz
@kubex_to_ja: no ale co mi po filmiku, jeżdżę dużo i takie sytuacje widzę ekstremalnie rzadko, za to spotykam się z masą innych problemów jak np. nieutrzymywanie bezpiecznego odstępu czy przekraczanie prędkości xD
  • Odpowiedz
@kubex_to_ja: Powiem ci, że problem leży też w fakcie, że ludzie jadą bardzo blisko jeden drugiego i mało kto umie dynamicznie zrobić odstęp i ładnie poskładać się na suwak. Może kiedyś ludzie dojdą do wprawy.
  • Odpowiedz
@kubex_to_ja: oglądając Stop Cham to myślę, że częstszą patologią są ci co mają pierwszeństwo i za królestwo i konia go nie oddadzą, własną matkę sprzedadzą byle tylko pierwszeństwa na drodze nie odstąpić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widzisz kogoś rozpędzającego się na pasie do włączania, wciśnij lekko hamulec by miał miejsce się włączyć, albo w ogóle już wcześniej zmień pas na lewy by prawy był pusty -
  • Odpowiedz
robię po 50k rocznie i na prawdę nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio miałem taką sytuację, może to ty je prowokujesz?

@Kouros: a może to właśnie ty tak jeździsz? Trudno zobaczyć problem jak się samemu go stwarza.
  • Odpowiedz
a może to właśnie ty tak jeździsz? Trudno zobaczyć problem jak się samemu go stwarza.

@CREATE_USER: przecież to nawet nie ma sensu xD jak wolne włączanie się do autostrady miałoby sprawić, że nie obserwuję innych wolno włączających się do autostrady?
  • Odpowiedz