Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
W przyszłym tygodniu jestem umówiony na rozmowę o pracę. No w końcu ile można siedzieć w Domu. Trzeba kręcić kilometry znowuż. ( ) Pamiętam jak pierwszy raz podjąłem się pierwszej pracy w życiu. To było na początku sierpnia. 4 Dni w trasie z czego 3 dni po Polsce a 4 dzień Niemcy rozładunek w Berlinie i powrót do Domu. Niestety zwolniłem się z pracy. I wróciłem na neet. Ponieważ nie umiem jeździć paleciakiem który miałem na busie to był mój pierwszy raz z paleciakiem( ͡ ͜ʖ ͡) z trudem dawałem sobie radę na załadunkach i rozładunkach + winda. Ale zobaczyłem jak wygląda praca od "kuchni" i chcę nadal pracować jako kierowca. Wręcz Kocham jeździć ( ʖ̯) Jak byłem w trasie to czułem taki Vibe po prostu niczym się nie martwiłem. Było super i ogólnie nie czułem że jestem w pracy. Na rozładunku w Berlinie dogadałem się wystarczył Google tłumacz¯\_(ツ)_/¯ Jak się uda z pracą będę miał plandekę. Bez Paleciaka z boku można ładować towar. Paleciak pokonał chłopa ehh. Ręce jak patyki... Śmiechu WARTE! #przegryw #neet ##!$%@? #pracbaza #paleciak #wygryw #busiarze #wychodzimyzprzegrywu #czujedobrzeczlowiek #rozmowakwalifikacyjna
M.....2 - W przyszłym tygodniu jestem umówiony na rozmowę o pracę. No w końcu ile moż...

źródło: comment_1661429593MsHG7cT1hdXBPkDecQrjf9.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
@Mietek_02: Ja pracuję na C+E i też cięzko mi było na początku się obyć z elektrycznym wózkiem, ale to kwestia tylko i wyłącznie praktyki teraz z zamkniętymi oczami się obracam na pace z paletami. Prace kierowcy albo się kocha albo nienawidzi nie ma nic po środku a skoro to lubisz to dasz rade mordko! :)
  • Odpowiedz
@Mietek_02: Wiem ale to jeden ciul, weź pod uwagę że nie raz auto stoi na nie równym terenie i wtedy może być cięzko pchać ten wózek, jazda z wózkiem i tak Cie nie ominie w pracy kierowcy ale grunt to się nie poddawać i poprostu nabywać doświadczenie, wbrew temu co piszą wykopki jest to cięzka praca, wymagająca dużo zaparcia, samo kontroli, i zwyczajnie doświadczenia ale to już się powtarzam, także poprostu
  • Odpowiedz
Tez myslalem zeby zaczac na sprobowanie , planuje pol roku neetu i w tym czasie zlecenie na portugalie czy skandynawie to jak wycieczka by była dla mnie

@Gragi: a te firmy busiarskie juz nie cisną kierowców na robienie tras 3k km w 48h?
  • Odpowiedz
@grap32: Nw nigdy na busach nie robiłem , ale myśle ,że wiekszość januszy transportu liczy liczy każdą złotowke bez zważenia na pracownika i te 3k w 48 to pewnie norma jest
  • Odpowiedz
@Gragi: busy wciaz nie mają tacho? Kiedys busiarze na wjezdzie do DE musieli posiadac ewidencje czasu pracy za kółkiem, bo takie sa u nich przepisy, podobne jak u nas na C, ze musi byc przerwa kilkugodzinna itp. To chlopacy zawsze wjezdzali przez Świecko zawsze z wypelnionym zeszycikiem, jakoby co świeżo co przed wjazdem do Niemiec mieli zaliczony tą długą, kilkugodzinną pauze. A janusz zadowolony, ze Arek goni na zachód Europy trasy
grap32 - @Gragi: busy wciaz nie mają tacho? Kiedys busiarze na wjezdzie do DE musieli...
  • Odpowiedz