Wpis z mikrobloga

@zonbat: Tam masz kolumnę "revenue/profit" np. $62.50 / $53.86 - czyli pierwsza kwota bez liczenia kosztów prądu, a druga już po odliczeniu prądu w stawce 0,2$/kWh (ja mam taniej, ale podaję tyle, żeby liczyć pesymistycznie).
  • Odpowiedz
@Authilius: Przyjmując, że będzie stały kurs i stała trudność. Poza tym nie jesteś skazany na jednego coina. Możesz naklepać trochę jednego, trochę drugiego, pobawić się w kursach i wyjść z tym lepiej.
  • Odpowiedz
@Authilius: W praktyce ciężko to tak policzyć bo raz będą dobre zyski, a innym razem słabe. Zależy od miesiąca, ceny btc itp. Mi się udało, mam 2 koparki, trzecia niedługo dojdzie, ale ja trafiłem idealnie na start doge kopiąc miliony :). Generalnie opłacalność koparek scryptowych zawsze staram się liczyć w stosunku do ltc, a nie innych walut. Jak się na innej udaje zarabiać więcej to traktuję to jako bonus/premię.
  • Odpowiedz
@Arrival: To że płacą? ;) A jakiego masz dostawcę energii? Jeśli podliczyłeś wszystkie składniki to jakoś mało wychodzi, jeśli są takie różnice między różnymi dostawcami, to japier...W sumie nawet 10gr na kwh to dużo biorąc pod uwagę takie zużycie
  • Odpowiedz
Technicznie masz rację, rachunki na nich chociaż trzeba to zmienić bo przy takich rachunkach chętnie wliczałbym to w koszty w firmę. Mam 3 koparki po 1000W, więc nie wiem jak rodzicie musieliby mnie lubić, żeby za to płacić.

Pooglądaj strony różnych dostawców, różnice są spore. Jest wiele taryf itp.
  • Odpowiedz
@Arrival: No muszę się dowiedzieć z czyjej oferty możemy u nas skorzystać i jakie będą różnice. A na jakich kartach jedziesz? Udało Ci sie wcześniej zdobyć 7950 czy już coś innego?

(klikaj w "odpowiedz" pls, żebym widział :D )
  • Odpowiedz
@Arrival: a liczyłeś dokładnie ile W zjadają przy pełnym obciążeniu? Od tygodnia obczajam różne strony i posty od ludzi, ale u każdego to wygląda trochę inaczej. Robiłeś OC, bawiłeś się napięciem?
  • Odpowiedz
@Dziewiatek: OC jest, napięciem będę się bawił jutro/pojutrze, wcześniej się nie wyrobię (jadę na linuxach i trzeba biosy edytować).

Jedna koparka 3x sapphire 280x bierze mi 870W, a druga (3x asus 280x) bierze 970W. Trzeciej nie mierzyłem bo nie chce mi się pierwszej wyłączać, żeby watomierz przepiąć. Zmierzę pewnie jak będzie się napięciami bawił. Generalnie liczę na te napięcia, bo ludzie raportują, że nawet 50W na kartę można "zaoszczędzić".
  • Odpowiedz